ورود زنان به پارک‌ها و شهربازی‌ها ممنوع شد

ورود زنان به پارک‌ها و شهربازی‌ها در کابل ممنوع شد.

مقامات طالبان با تصمیم این هفته خود زنان افغان را بیش از پیش در دسترسی به مکان‌های عمومی محدود کردند.
پیش‌تر هم طالبان تردد زنان بدون همراهی یک فرد مذکر خانواده را ممنوع و زنان را مجبور به استفاده از پوشش برقع در خارج از منزل کرده بود.
این در حالی‌ست که حدود یک سال از تعطیل شدن دبیرستان‌های دخترانه در افغانستان می‌گذرد و وضعیت حقوق زنان در این کشور در پرتو انفعال جامعه بین‌الملل بیش از پیش، رو به قهقرا دارد.
محمد عاکف صادق مهاجر، سخن‌گوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر درباره شرایط موجود می‌گوید: «در طی ۱۵ ماه گذشته نهایت تلاش خود را کردیم و حتا روزها را هم مشخص کردیم ولی هنوز در برخی جاها، در واقع در بسیاری از مکان‌ها قوانین نقض می‌شوند. در خیلی موارد دیده شده بود که زن و مرد مختلط حضور دارند و حجاب رعایت نمی‌شد بنابراین این تصمیم را گرفتیم.»
این خبر با واکنش زنان و سرمایه‌گذاران در این پارک‌ها که در توسعه این تسهیلات فعالیت کردند مواجه شده. مسوولان برخی از پارک‌ها می‌گویند که این تصمیم هم برای دولت و هم برای مالکان پارک‌ها زیان‌آور است.
مادران می‌گویند: «نه مدرسه، نه کار ... حداقل باید جایی برای تفریح داشته باشیم. ما از این‌که تمام روز در خانه بمانیم خسته شده‌ایم، روحمان خسته است.»
گفته می‌شود آینده تاریک پیش روی افغانستان موجب افزایش نرخ خودکشی و افسردگی در این کشور شده است. سهم زنان در ابتلا به افسردگی و اقدام به خودکشی بالاتر از مردان است.  آن‌ها از نیمه اوت سال گذشته و با روی کار آمدن دوباره طالبان از بخش‌های مختلف جامعه حذف و به اندرونی خانه‌ها هدایت شده‌اند.
دختران دانشگاهی رشته حقوق اسلامی از این قانون جدید طالبان ناراحت هستند و حس ناامیدی به او و خواهرانش دست داده است. «ما از ماندن در خانه خسته شده‌ایم. بیرون رفتن و استفاده از پارک‌ها در اسلام مجاز است، وقتی در کشور خود آزادی ندارید، پس زندگی در اینجا چه معنایی دارد؟»
یکی از سرمایه‌گذاران این مجتمع بیم آن دارد که مجبور شود کسب و کاری را که ۱۱ میلیون دلار برای آن سرمایه گذاری کرده و بیش از ۲۵۰ نفر در آن مشغول به کار است، تعطیل کند. او می‌گوید بدون حضور زنان، کودکان به تنهایی به پارک نمی‌آیند.
هر انسانی از نظر روانی نیاز به سرگرمی دارد. مسلمانان هم احتیاج به تفریح دارند به ویژه پس از ۲۰ سال جنگ.»
گفته می‌شود چنین قوانینی باعث کاهش سرمایه گذاری‌های خارجی و افغان‌های مقیم خارج از کشور در این حوزه می‌شود و بر درآمد حاصل ازآن تأثیرگذار است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1236444
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
45
2234
4998
1221950
2279
15244
1236444

آی‌پی شما: 18.221.85.33
امروز: پنج شنبه، 13 ارديبهشت 1403