جمهوری آذربایجان ۱۷ اسیر جنگی ارمنستان را با میانجیگری آمریکا آزاد کرد

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که جمهوری آذربایجان ۱۷ اسیر جنگی ارمنی را با میانجیگری آمریکا آزاد کرده است.


در حالی که مسکو از زمان حمله به اوکراین در پایان ماه فوریه به‌طور فزاینده‌ای در صحنه بین‌المللی منزوی شده است، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نقش اصلی را به‌عنوان میانجی در روند عادی سازی روابط بین باکو و ایران را برعهده گرفته‌اند.
پاشینیان در صفحه توییتر خود نوشت: «از تلاش‌های ایالات متحده برای کمک به بازگشت ۱۷ اسیر جنگی بسیار قدردانی می‌کنم و امیدوارم که پیشرفت بیشتری در حل مسائل بشردوستانه و برقراری صلح در منطقه صورت گیرد.»
وزارت امور خارجه ارمنستان اعلام کرد که آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه این کشور، جیحون بایراموف هم‌تای آذربایجانی وی و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا تلفنی به «ابتکار طرف آمریکایی» درباره نتایج «نشست ۲ اکتبر در ژنو» گفت‌وگو کردند.
آنتونی بلینکن از آزادی اسرای جنگی استقبال و بر «تعهد» ایالات متحده به نتیجه مسالمت‌آمیز مناقشه تأکید کرد و افزود که واشنگتن «از گام‌های مثبت ارمنستان و آذربایجان به سوی توافق صلح قدردانی می‌کند.»
دست‌کم در ماه گذشته ۲۸۶ نفر در درگیری‌های دو کشور کشته شدند که در نهایت آتش‌بس با میانجیگری ایالات متحده به بدترین درگیری بین دو همسایه قفقازی از زمان جنگ سال ۲۰۲۰ پایان داد.
ارمنستان متحد روسیه و آذربایجان با حمایت ترکیه در دو جنگ در طول سه دهه گذشته برای کنترل قره‌باغ منطقه‌ای که عمدتاً ارمنی‌نشین است درگیر شده‌اند.
جنگ سال ۲۰۲۰ بین ارمنستان و آذربایجان بیش از ۶۵۰۰ کشته برجای گذاشت و در نهایت با میانجیگری روسیه، آتش‌بس برقرار شد.
ارمنستان در آتش‌بس سال ۲۰۲۰ چندین منطقه را که برای چندین دهه تحت کنترل داشت واگذار کرد و مسکو حدود دو هزار سرباز را برای نظارت بر آتش‌بس در منطقه مستقر کرد.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1236445
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
46
2234
4999
1221950
2280
15244
1236445

آی‌پی شما: 3.146.255.127
امروز: پنج شنبه، 13 ارديبهشت 1403