پایان ویروس کرونا تا یک سال دیگر یا کمی دیرتر؟

اکنون که شاهد کاهش موج ویرانگر نوع دلتای ویروس کرونا هستیم و شاهد افزایش میزان واکسیناسیون در جهان، این پرسش ذهن متخصصان را درگیر کرده که آیا می‌توان سال آینده را سال پایان کرونا دانست؟


دانشمندان انتظار دارند که برخی از کشورها چون ایالات متحده، هند، بریتانیا و پرتغال، که از یک‌سو از مصونیت طبیعی جمعی بهره بردند و از سوی دیگر سیاست واکیسناسیون در سطح گسترده را در پیش گرفتند، از اولین کشورهایی خواهند بود که شانس بیشتری برای رهایی از این ویروس خواهند داشت. با این وجود دانشمندان همچنان رفتارهای ویروس کرونا و جهش و شیوع آن در بین جوامع واکسینه‌ نشده را غیرقابل پیش‌بینی می‌دانند.
متخصصان اما در یک مورد مطمئن هستند و آن این‌که سال آینده بسیاری از کشورها از وضعیت حاد خارج خواهند شد و شرایط بهتری را خواهند داشت.
ماریا ون کرخوف، اپیدمیولوژیست سازمان جهانی بهداشت معتقد است که از هم اکنون تا پایان سال ۲۰۲۲ م، فاصله زمانی داریم و فکر می‌کنیم بتوانیم به طور چشمگیری بر این ویروس غلبه کنیم و میزان مرگ و میر رو به طور گسترده‌ای کاهش دهیم.
سازمان جهانی بهداشت امیدوار است که تا پایان سال ۲۰۲۲ م حدود ۷۰ درسد از جمعیت جهان قادر به دریافت واکسن باشند.
کرخوف می‌گوید: «اگر بتوانیم به آمار ۷۰ درسدی واکسیناسیون جمعیت جهان برسیم، از نظر اپیدمیولوژیک در وضعیت بسیار متفاوتی خواهیم بود.»
او در عین حال نگران است که دولت‌ها اقدامات احتیاطی را پیش از موعد لغو کنند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت موارد مرگ و میر در ماه گذشته، اکتبر، تقریباً در تمام جهان روند کاهشی داشت.
برخی کارشناسان انتظار دارند که در این ماه موج دلتا در ایالات متحده به پایان برسد و این آخرین موج بزرگ کرونا در این کشور باشد.
تکامل تدریجی
برخی از کارشناسان بر این باروند که ویروس کرونا همچنان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در سال‌های آینده باقی بماند؛ درست شبیه بیماری مالاریا که امروزه و همچنان در جهان قربانی می‌گیرد. برخی از کارشناسان معتقدند که کووید ۱۹ همچون سرخک در جوامعی که واکسیناسیون نشده‌اند باقی خواهد ماند.
برخی دیگر بر این باور هستند که ویروس کووید۱۹بیشتر به یک بیماری فصلی تبدیل خواهد شد، چیزی شبیه آنفولانزا. و یا این‌که کشندگی آن کم تر شده و تأثیر آن بر کودکان بیشتر نمایان خواهد شد؛ روندی که ممکن است دهه‌ها طول بکشد.
گمان فرگوسن از امپریال کالج بر این است که در دو تا پنج ساده آینده شمار کسانی که بر اثر بیماری‌های تنفسی مرتبط با کووید ۱۹ جان خود را از دست بدهند، افزایش خواهد یافت. با این وجود وی معتقد است که چنین افزایشی نظام بهداشتی را به زانو در نخواهد آورد و یا باعث اجباری شدن رعایت فاصله اجتماعی نخواهد شد.
ترور بدفورد، ویروس‌شناس در مرکز سرطان هاچینسون که روند تکامل ویروس کووید ۱۹ را دنبال می‌کند، تخمین میزند که ویروس کرونا سالانه ۵۰ تا ۱۰۰ هزار آمریکایی را به کار مرگ بکشاند، آماری بیشتر از آنفولانزا که عامل مرگ سالانه ۳۰ هزار آمریکایی است.
آقای بدفورد بر این باور است که این ویروس همچنان به جهش خود ادامه خواهد داد و نیاز به تزریق واکسن‌های تقویت شده خواهد بود.
ریچارد هچت، مدیر اجرایی ائتلاف برای نوآوری‌های در برابر بیماری‌های همه‌گیر، می‌گوید:«از آنجایی که برخی از کشورها به خوبی واکسیناسیون را انجام دادند و از جامعه خود محافظت کردند ولی برخی کشورها موفق به واکسیناسیون نشده‌اند، جهان همچنان در برابر این ویروس آسیب پذیر است.»
آقای هچت می‌گوید:« آنچه موجب نگرانی من است، ظهور نوع دیگر از ویروس کروناست، نوعی متفاوت که واکسن‌های ما قادر به رویارویی با آن نباشد. آنگاه درست مثل همه‌گیری دوباره خواهد بود درست در زمانی که ما درگیر این همه‌گیری کنونی هستیم.»

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1235060
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
895
683
3614
1221950
895
15244
1235060

آی‌پی شما: 18.119.160.154
امروز: چهارشنب، 12 ارديبهشت 1403