کیمیا علی‌زاده و ناهید کیانی از خوزستان گفتند

کیمیا علی‌زاده و ناهید کیانی دو تکواندوکار ایرانی که یکی در تیم پناهندگان و دیگری در تیم ملی ایران در چارچوب بازی‌های المپیک توکیو رو در روی یک‌دیگر قرار گرفتند، درباره حاشیه‌های این بازی سخن گفتند.


کیمیا علی‌زاده که پنج سال پیش در المپیک ریودوژانیرو موفق به کسب مدال برنز برای تیم ملی ایران شد اما با مهاجرت به آلمان در المپیک توکیو در تیم پناهندگان حضور داشت، در حساب کاربری خود در اینستاگرام با سلام به افرادی که او را «هم‌وطن» خود می‌دانند مطلبی را منتشر کرد.
وی در این مطلب ابتدا با اشاره به اعتراض‌های اخیر در خوزستان نوشت: «از راه دور، به خاک خوزستان بوسه می‌زنم که هر چه داریم از همان خاکِ خشکیده است.»
وی سپس به موج واکنش‌ها و ویدئوهای مثبتی اشاره کرد که در حمایت از او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است: «اشک‌هایم از دیدن ویدیوهای‌تان بند نمی‌آمد. خواستم بگویم در برابر محبت‌ها و موج هم‌دلی‌تان در شبکه‌های اجتماعی، همیشه سر تعظیم فرود می‌آورم.»
وی سپس از «ناهید کیانی» به‌عنوان دوست عزیزش یاد کرد و گفت: «می‌دانم چه فشار سنگینی را به او تحمیل کردند و اطمینان دارم به موفقیت‌های بزرگی دست خواهد یافت.»
کیمیا علی‌زاده در مصاف با ناهید کیانی با نتیجه ۱۸ بر ۹ پیروز شد.
موضوع بعدی در نوشته اینستاگرام کیمیا علی‌زاده درباره برخی از مجریان صدا و سیما بود. او تصریح کرد: «سپاس‌گزارم از همه‌ی رسانه‌هایی که با جریان‌سازی غیراخلاقیِ صداوسیما همراهی نکردند. همان مردانی که سال‌هاست بلندگوی عادی‌سازی تبعیض جنسیتی شده‌اند. آخر آن‌ها تحقیر زنانِ خود را در خانه کافی نمی‌دانند و در رسانه به اصطلاح ملی هم به زن‌ستیزی‌شان ادامه می‌دهند.»
اشاره علی‌زاده به صحبت‌های مهدی توتونچی مجری صدا و سیما است که چند سال پیش، نیلوفر اردلان همسر سابق خود را که کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان ایران بود ممنوع الخروج کرد.
توتونچی پس از مسابقه علی‌زاده با کیانی گفته بود: ««خیلی از کسانی که وارد حوزه ورزش شده‌اند و به واسطه حمایت‌های مالی از مالیات‌هایی که من و شما می‌دهیم، سهیمه گرفتند و معرفی شده‌اند و تا قبل از آن کسی آن‌ها را نمی‌شناخته است.»
وی بدون نام بردن از کیمیا علی‌زاده گفته بود که «این اتفاق تلخی را یاد من آورد، کاش ما بیشتر فکر می‌کردیم تا در مقابل مردم‌مان قرار نگیریم.»
پیش از توتونچی، بهزاد کاویانی، مجری ورزشی دیگر صدا وسیما گفته بود: «با خرج کشور عزیزمان، با پول کسانی که با سختی زندگی می‌کنند و مشکلات اقتصادی دارند، از پول این مردم خرج می‌کنند تا به موفقیت برسد بعد چنین ورزشکاری آلت دست بیگانگان می‌شود و سیاسی کاری‌ دامنش را می‌گیرد.»
کیمیا علی‌زاده نوشته خود را این‌گونه تمام کرد: «من زنم. فرزند ایرانم. تکواندوکارم. با مبارزه بزرگ شده‌ام و به مبارزه ادامه می‌دهم. نام من «کیمیا»ست.»
کیمیا علی‌زاده در اواخر سال ۲۰۱۹ م (دی ماه ۹۸) به همراه همسرش از ایران به اروپا مهاجرت کرد. وی در آن زمان در واکنش به برخی شایعات درباره مهاجرتش نوشت: «« من یکی از میلیون‌ها زن سرکوب شده در ایرانم که سال‌هاست هر طور خواستند بازی‌ام دادند.»
کیمیا علی‌زاده علاوه بر این‌که نخستین زن ایرانی است که در بازی‌های المپیک موفق به کسب مدال شده است، نخستین مدال تکواندو زنان ایران را نیز در مسابقات قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۵ کسب کرد و پیش از آن نیز، نخستین مدال دختران در قهرمانی نوجوانان جهان در سال ۲۰۱۴ را به دست آورد. او در سال ۲۰۱۷ نیز با حضور در فینال رقابت‌های تکواندو قهرمانی جهان، مدال نقره گرفت.
سیاست در مقابل‌مان قد علم کرده بود
ناهید کیانی که در دسته ۵۷ کیلوگرم مقابل علی‌زاده در نخستین مسابقه خود قرار گرفت و آن را واگذار کرد چند ساعت پس از نوشته هم تیمی سابق خود در حساب اینستاگرامی‌اش نوشت: «من نمی‌دانستم که روزی در بزرگ‌ترین آوردگاه زندگیم در نقطه‌ای که سال‌ها برای رسیدن به آن تلاش کرده بودم قرار است مقابل هم وطنم بایستم، مقابل دوستی که بخشی از خاطرات دوران ورزشی من است.»
وی این سوال را مطرح کرد که چه باید می‌کرد و نوشت: «سیاست در مقابل‌مان قد علم کرده بود، نمی‌دانم چه بر سر جهان آمده که زور ورزش به سیاست نرسید و پرچم المپیک تنها به نمادی بی توجه تبدیل شده که شعار صلح سر می‌دهد.»
ناهید کیانی تصریح کرد: «تمام این چند روز زندگی‌ام با بهت گذشت ... مردم سرزمینم من از جنس خود شما هستم از جنس مردم عادی از جنس دردهای حقیقی.»
وی با اشاره به مشکلات خوزستان افزود: «ببخشید اگر نتوانستم تمام خود باشم، نتوانستم در میان درد بی‌آبی، درد خشک‌سالی شادی کوچکی به شما هدیه بدهم، ببخشید اگر رویارویی من با هم وطنم دل شما را آزرد.»
وی تأکید کرد: «بازنده‌ی حقیقی بازی من و کیمیا "المپیک" بود، آری المپیک روی‌دادی که تمامی بزرگیش به فریاد صلحش است، المپیک ۲۰۲۱ با تمام خوب و بدش تمام می‌شود و من می‌مانم و المپیک که بزرگیش در ذهنیتم افول کرده است "المپیک کرونا زده‌ی بدون صلح"»
پیش از این مهرو کمرانی، مربی تیم ملی تکواندوی زنان ایران گفته بود که «برای من عجیب است که کمیته بین المللی المپیک چرا این‌طور برخورد کرد. به نظر می‌رسد برای مسوولان ورزش دنیا خیلی هم سیاست از ورزش جدا نیست. نمی‌توانم به طور سد در سد بگویم اما فکر می‌کنم کمیته بین المللی المپیک می‌خواست که حتماً این دیدار برگزار شود. شعار المپیک این هست که سیاست از ورزش جداست و همه مثل یک خانواده کنار هم هستند. اما امروز دیدیم که این اتفاق نیفتاد.»
وی فرضیه طرح از پیش تعیین شده را مطرح کرد و گفت: «درست است که قرعه کشی مسابقات از قبل انجام شده بود اما با توجه به ابتلای تکواندوکار شیلی به کرونا، جدول باید تغییر می‌کرد نه این‌که ورزشکاری را جایگزین کنند. اولین سال است که جدول المپیک با ۱۷ بازیکن شکل می‌گیرد و این اجحافی است که در حق ما صورت گرفت. این مسائل را که کنار هم می‌گذارم این احتمال را بیشتر می‌دهم که  IOCمی‌خواست حتماً این بازی انجام شود و کیمیا مقابل یک ورزشکار از ایران قرار گیرد.»
کیمیا علی‌زاده، ۲۳ ساله با پشت سر گذاشتن رقبای خود از ایران، بریتانیا و چین به نیمه نهایی صعود کرد اما در مقابل حریم روسی خود مغلوب شد و به دیدار رده بندی المپیک توکیو راه یافت و مقام چهارم را کسب کرد.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1241740
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
1082
1176
2258
1231446
7575
15244
1241740

آی‌پی شما: 18.221.222.47
امروز: دوشنبه، 17 ارديبهشت 1403