اگر امپریالیست‌ها انتخابات جدید می‌‌خواهند تا سال ۲۰۲۵ صبر کنند

نیکلاس مادورو، رییس جمهوری ونزوئلا بار دیگر اعلام کرد: حاضر است با مخالفان دولت به گفت‌وگو بنشیند.

مادورو که با خبرگزاری دولتی روسیه سخن می‌گفت، تصریح کرد: آماده است با مشارکت میانجیان بین المللی رو در روی مخالفان بنیشیند و با آن‌ها گفت‌وگو کند.
به گفته رییس جمهوری ونزوئلا این گفت‌وگو فرصتی فراهم خواهد کرد تا بتوان در خصوص مسایل مرتبط به منافع کشور، صلح و هم‌چنین آینده ونزوئلا با اپوزیسیون گفت‌وگو کرد.
تأکید دوباره رییس جمهوری ونزوئلا بر گفت‌وگو با مخالفان در حالی مطرح می‌شود که خوان گوایدو، رهبر نوظهور اپوزیسون ونزوئلا پیش‌تر درخواست نیکلاس مادورو برای مذاکره و گفت‌وگو درباره‌ی بحران جاری در این کشور را رد کرده بود.
رییس جمهوری ونزوئلا هم‌چنین ضمن رد برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری گفت: این انتخابات ۱۰ ماه پیش برگزار شد و اگر امپریالیست‌ها انتخابات جدید می‌خواهند باید تا سال ۲۰۲۵ صبر کنند. وی با این حال گفت: می‌تواند انتخابات پارلمانی پیش از موعد برگزار کند.
رییس جمهوری ونزوئلا در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد:دولت تمام تلاش خود را برای ایجاد ثبات در اقتصاد کشور انجام خواهد داد.
وی گفت: حاضر است با رییس جمهوری آمریکا شخصاً یا در حضور عموم دیدار و گفت‌وگو کند.
مادورو در این گفت‌وگو بار دیگر ضمن تأکید بر حمایت همه جانبه ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه از دولت وی تحریم‌های آمریکا بر ضد کشورش را به شدت محکوم و خاطرنشان کرد که با همه‌ی مشکلات موجود مطمئن است که پیروزی نهایی از آن وی و دولتش خواهد بود.
از سوی دیگر فشارهای بین المللی به دولت ونزوئلا به خصوص اعلام موضع صریح واشنگتن برای کنار رفتن دولت مادورو از قدرت، گمانه زنی‌ها در خصوص احتمال مداخله‌ی نظامی در این کشور را افزایش داده است.
مخالفت کشورهای منطقه با مداخله‌ی نظامی
با این حال کشورهای آمریکای لاتین که اغلب آن‌ها مخالف دولت مادورو هستند اعلام کرده‌اند که به هیچ وجه با مداخله‌ی نظامی در ونزوئلا موافق نیستند.
بر این اساس گفته می‌شود که گروه منطقه‌یی لیما در آمریکای لاتین با هر گونه مداخله‌ی نظامی در ونزوئلا برای سرنگون کردن دولت نیکلاس مادورو مخالف است.
نستور پاپولیزیو، وزیر امور خارجه پرو در گفت‌وگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب یادآور شد: به عنوان عضوی از گروه لیما اعلام می‌کنیم که این گروه به هیچ وجه موافق مداخله‌ی نظامی در ونزوئلا نیست.
گروه لیما متشکل از ۱۴ کشور آمریکایی لاتین به اضافه کانادا ماه اوت ۲۰۱۷ برای مشارکت در یافتن راه حلی صلح آمیز برای بحران داخلی در ونزوئلا تشکیل شد.
موضع گروه لیما در مخالفت با هرگونه مداخله‌ی نظامی در ونزوئلا در حالی مطرح می‌شود که بنا به تأکید ایالات متحده آمریکا برای برکناری دولت مادورو از قدرت همه‌ی گزینه‌های ممکن بر روی میز است.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حضور خبرنگاران با استناد به موضع پیش‌تر اعلام شده دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا تصریح کرد: درباره‌ی ونزوئلا کلیه‌ی گزینه‌های ممکن در نظر گرفته می‌شود.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه پرو اعلام کرد: گروه لیما روز دوشنبه آینده در اوتاوا به بررسی اقدامات جدید جهت حمایت از خوان گوایدو، رییس پارلمان، رهبر مخالفان دولت و رییس جمهوری خودخوانده ونزوئلا خواهد پرداخت.
از میان ۱۴ کشور آمریکای لاتین که عضو گروه لیما هستند تنها ۳ کشور مکزیک، گویان و سنت لوسیا، خوان گوایدو را به عنوان رییس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت نشناخه‌اند؛ مابقی کشورها همانند آمریکا و کانادا بلافاصله پس از سوگند ریاست جمهوری گوایدو از اقدام وی حمایت کردند.
تظاهرات بزرگ روز چهارشنبه مخالفان

از سوی دیگر همان‌طور که خوان گوایدو پیش‌تر از مردم ونزوئلا خواسته بود اپوزیسیون این کشور قرار است روز چهارشنبه در سراسر کشور برای جلب حمایت ارتش، تنها حامی داخلی نیکلاس مادورو دست به تظاهرات بزنند.
رییس ۳۵ ساله پارلمان ونزوئلا یک‌شنبه شب طی نطقی اعلام کرد: ما چهارشنبه راس ساعت ۱۴ برای درخواست از ارتش جهت پیوستن به مردم به خیابان‌ها می‌آییم. ما هم‌چنین خواهان برپایی تظاهراتی بزرگ در روز شنبه برای هم‌راهی و حمایت از ضرب الاجل تعیین شده از سوی اروپا هستیم.
۶ کشور اروپایی اسپانیا، فرانسه، آلمان، بریتانیا، پرتغال و هلند روز شنبه با تعیین ضرب الاجلی هشت روزه به نیکلاس مادورو هشدار دادند در صورت عدم اعلام برپایی انتخاباتی آزاد در این کشور خوان گوایدو را به عنوان رییس جمهوری به رسمیت خواهند شناخت. این ضرب الاجل روز یک‌شنبه آینده به اتمام خواهد رسید.
یکی دیگر از اهداف اپوزیسون برای برپایی تظاهرات روز چهارشنبه تأکید بر لزوم دریافت کمک‌های بشر دوستانه برای حل بحران اقتصادی و انسانی در این کشور است، امری که مادورو آنرا رد و به عنوان نخستین گام جهت مداخله نظامی آمریکا تلقی می‌کند.
آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که حاضر است معادل بیست میلیون دلار کمک غذایی و دارویی برای حل مشکلات داخلی و کمبود‌های موجود دراین کشور اختصاص دهد.
بحران سیاسی در ونزوئلا پس از به میدان آمدن خوان گوایدو، رییس پارلمان و رهبر نوظهور اپوزیسیون این کشور وارد مرحله تازه ای شده است. این نماینده دست راستی پارلمان ونزوئلا روز چهارشنبه گذشته در اعتراض به نتیجه انتخابات و آغاز رسمی دومین دور ریاست جمهوری نیکلاس مادورو پا به صحنه گذاشت و به عنوان رییس جمهوری موقت کشورش سوگند یاد کرد. آقای گوایدو در توجیه این اقدام تأکید کرد که قانون اساسی اجازه این کار را به وی می دهد.
خوان گوایدو که با حمایت واشنگتن خود را به عنوان رییس جمهوری موقت کشورش معرفی کرده روز دوشنبه اعلام کرد که تلفنی با دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا گفت‌وگو کرده است.
روسیه، چین، ترکیه و ایران کشورهایی هستند که همچنان از نیکلاس مادورو به عنوان رییس جمهوری قانونی ونزوئلا حمایت می کنند.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1230095
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
1240
685
8145
1220432
11174
16017
1230095

آی‌پی شما: 3.144.33.41
امروز: جمعه، 07 ارديبهشت 1403