ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا از آغاز خروج نیروهای خود از سوریه خبر داد

ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا روز جمعه از آغاز خروج نیروهای خود از سوریه خبر داد.


ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده جزییات بیش‌تری در مورد خروج نیروهای خود از سوریه ارایه نکرده است.
شان رایان، سخن‌گوی این ائتلاف اظهار داشت: برای حفظ امنیت عملیات، از زمان یا محل تحرکات نیروهای نظامی خود سخن نخواهیم گفت.
ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در حالی روز جمعه این خبر را اعلام کرد که کم‌تر از یک ماه از سخنان دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده مبنی بر خروج نظامیان این کشور از سوریه می‌گذرد.
حدود۰۰۰ ۲ سرباز آمریکایی در سوریه مستقر هستند. ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در سال ۲۰۱۴ هم‌زمان با قدرت گیری گروه داعش در سوریه تشکیل شد.
اگر نیروهای آمریکایی به موقع خارج نشوند، به شمال سوریه حمله می‌کنیم
این در حالی است که مولود یک روز پیش از اعلام این خبر چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه به شدت از سیاست‌های ایالات متحده آمریکا در قبال کشورش انتقاد کرد.
چاووش‌اوغلو، روز پنج‌شنبه در یک مصاحبه‌ی تلویزیونی با تهدید به اجرای یک عملیات نظامی جدید در شمال سوریه گفت: اگر خروج نظامیان آمریکایی با توجیهات احمقانه‌یی مثل ترک‌ها بیش‌تر کردها را قتل‌عام خواهند کرد به تأخیر بیافتد، ما تصمیممان را برای حمله به شمال سوریه اجرایی می‌کنیم.
احتمالاً این سخنان چاووش‌اوغلو، پاسخی است به مواضع اخیر مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده که تأکید کرده بود پس از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه ترک‌ها کردها را قتل عام خواهند کرد.
روابط ترکیه و ایالات متحده آمریکا در روزهای گذشته و پس از سفر جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید متشنج شده است. رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه با رد صحبت‌های بولتن درباره‌ی تضمین ترکیه مبنی بر حمله نکردن به شمال سوریه، از نبود رویه‌ی ثابت در سیاست خارجی آمریکا به شدت انتقاد کرده بود.
وزیر خارجه ترکیه در همین مصاحبه اعلام کرد: در صورتی که آمریکا بر نخریدن سامانه‌ی دفاع موشکی اس۴۰۰ روسیه پافشاری کند، آنکارا از ایالات متحده سامانه‌ی موشکی پاتریوت را نخواهد خرید اما حملات هوایی و موشکی اسراییل به مواضعی در خاک سوریه که بعضاً مدعی زدن مواضع، تجهیزات و حتا نیروهای ایرانی در خاک این کشور است ظن این می‌رود که آمریکا با موافقت روسیه دست اسراییل برای حملات بیش‌تر به نیروهای جمهوری اسلامی و متحدین آن‌ها را باز گذاشته است. در این بین دعوت کردها نیز از ارتش سوریه برای حضور در ادلب هم می‌تواند با توافق روسیه صورت گرفته باشد تا دولت ترکیه هم بپذیرد که کردها قدرت بلامنازعه شمال سوریه نخواهند بود.
در عین حال سخنان مایک پمپئو در مود هم‌کاری با دیگر کشورها برای تلاش دیپلماتیک برای خروج تمامی نیروهای جمهوری اسلامی از سوریه هر چند در ظاهر خلاف این امر است ولی می‌تواند نشان دادن چراغ سبز برای نیروهای نظامی اسراییل باشد.
بعضی از تحلیل‌گران غربی و مخالف جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده‌اند که ترامپ و پوتین سوریه و ایران را با هم معامله کرده‌اند.
پاسخ محمد جواد ظریف به سخنان اخیر هم‌تای آمریکایی خود در مورد این‌که آمریکا باید قبول کند ایران را از دست داده است می‌تواند پاسخی به این
تحلیل نیز باشد.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1230366
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
93
1418
8416
1220432
11445
16017
1230366

آی‌پی شما: 18.191.147.190
امروز: شنبه، 08 ارديبهشت 1403