رقابت احزاب ملی‌گرا و اصلاح‌طلب بوسنی

مردم بوسنی ۲ اکتبر (۱۰ مهر) به پای صندوق‌های رای رفته‌اند تا اعضای مجمع ریاست‌جمهوری و همچنین نمایندگان پارلمانی را در سطوح ملی، منطقه‌ای و محلی و از بین احزاب ملی‌گرا و اصلاح‌طلب در عرصه اقتصاد، انتخاب کنند.


نزدیک به ۳ میلیون و چهارسد هزار نفر واجد شرایط رای دادن در کشوری هستند که با بدترین بحران سیاسی خود از زمان پایان جنگ در دهه ۹۰ م مواجه است. بحرانی که در نتیجه سیاست‌های جدایی‌طلبانه رهبری صرب‌ها و همین‌طور تهدید کروات‌های بوسنی به ایجاد بن‌بست سیاسی در این کشور پدید آمده است.
شعب اخذ رای در ساعت ۷ صبح به وقت محلی باز شدند و قرار است رای‌گیری تا ساعت ۱۹ ادامه داشته باشد. هرچند اولین نتایج رسمی در نیمه‌شب اعلام
خواهد شد، با این حال انتظار می‌رود احزاب سیاسی نتایج خود را حدود ساعت ۲۲ امشب اعلام کنند.
فقدان نظرسنجی‌های قابل اعتماد پیش بینی نتیجه رای‌گیری را دشوار کرده است، با این وجود بسیاری از تحلیلگران معتقدند که احزاب ملی‌گرا همچنان تسلط خود را حفظ خواهند بود و بزرگ‌ترین تغییر ممکن است در اردوگاه مسلمانان بوسنیایی رخ دهد که به لحاظ گوناگونی و تنوع جهت‌گیری‌ها بزرگ‌ترین و سیاسی‌ترین اردوگاه رای‌دهندگان بوسنیایی به شمار می‌رود.
در انتخابات کرسی کروات‌ها در مجمع ریاست‌جمهوری باقر عزت بگوویچ، رهبر حزب ملی‌گرای کنش دموکراتیک (SDA)، در رقابتی تنگاتنگ با دنیس بچروویچ از حزب ضدملی‌گرای سوسیال دموکرات (SDP) رقابت خواهد کرد. ۱۱ حزب مدنی اپوزسیون از بچروویچ حمایت کرده‌اند.
احزاب کروات هشدار داده‌اند که در صورت پیروزی ژلیکو کومسیچ، نامزد میانه‌رو برای کرسی کروات‌ها در انتخابات مجمع ریاست جمهوری، ممکن است پس از رای‌گیری از تشکیل دولت جلوگیری کنند. آن‌ها می‌گویند که پیروزی او بر اساس رای اکثریت بوسنیایی‌ها خواهد بود و او را به عنوان نماینده قانونی کروات‌ها در نظر نخواهند گرفت.
ناظران بر این باورند که احزاب ملی‌گرای صرب و کروات در قدرت باقی خواهند ماند، اما برخی نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که میلوراد دودیک، رهبر جدایی‌طلب طرفدار روسیه، که برای ریاست جمهوری منطقه صرب‌نشین نامزد شده است رقابت تنگاتنگی با یلینا تریویچ اقتصاد‌دان عضو اپوزیسیون خواهد داشت.
مبارزات انتخاباتی احزاب قومی حاکم تحت سلطه سخنان نفرت‌پراکنانه و لفاظی‌های ملی‌گرایانه بود که بیشتر بر موضوعاتی نظیر حفاظت از منافع ملی و انتقاد از مخالفان متمرکز بود تا موضوعاتی مانند مشاغل و تورم دورقمی و فزاینده در بوسنی.
بوسنی از دو منطقه خودمختار تشکیل شده است؛ جمهوری صرب‌های تحت تسلط صرب‌ها و فدراسیون مشترک بوسنیایی‌ها و کروات‌ها که توسط یک دولت مرکزی ضعیف متحد نگه داشته شده‌اند. این فدراسیون به ۱۰ کانتون تقسیم می شود. همچنین منطقه بی‌طرف «برکو» نیز در شمال کشور وجود دارد.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1239095
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
587
1405
7649
1221950
4930
15244
1239095

آی‌پی شما: 3.15.25.32
امروز: شنبه، 15 ارديبهشت 1403