پوتین و لوکاشنکو: آماده همکاری با غرب هستیم

کرملین ضمن اعتراف به بروز «اشتباهاتی» در اجرای فرمان بسیج نیروهای ذخیره برای نبرد در اوکراین تأکید کرد که در این زمان «هیچ تصمیمی» برای بستن مرزها در مواجهه با تظاهرات و فرار بسیاری از روس‌ها به خارج از کشور گرفته نشده است.


دیمیتری پسکوف، سخن‌گوی کرملین روز دوشنبه در سخنانی با اعلام این‌که «مواردی از نقض فرمان (بسیج محدود نیروهای ذخیره) وجود دارد» ابراز امیدواری کرد که این «اشتباهات اصلاح شود.»
مقامات کرملین می‌گویند بسیج ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره فقط مربوط به افرادی است که از تجربه نظامی یا مهارت‌های کافی برای مشارکت در جنگ اوکراین برخوردار هستند.
این در حالی‌ست که موارد متعددی از بسیج افراد مسن، بیمار یا کم تجربه و یا افراد دانشجو شناسایی و گزارش شده است.
صدور فرمان بسیج محدود نیروهای ذخیره ارتش روسیه برای مشارکت در تهاجم نظامی به خاک اوکراین توسط ولادیمیر پوتین از هفته گذشته تاکنون موجی از تظاهرات در مخالفت با این فرمان را در این کشور برانگیخت که با برخورد نیروهای امنیتی و دستگیری هزاران نفر همراه شد.
به نظر می‌رسد با توجه به هجوم کم‌سابقه شمار زیادی از روس‌ها به مرزهای گرجستان، قزاقستان، فنلاند یا مغولستان برای خروج از کشور بسیاری از شهروندان روسیه برای مخالفت با این فرمان راه فرار را در پیش گرفته‌اند.
هجوم کم سابقه این تعداد از شهروندان روسیه به مرزهای زمینی و هوایی کشور به این نگرانی دامن زده است که کرملین در نظر دارد از خروج مردان دارای سن مناسب برای شرکت در نبرد ممانعت به عمل آورد.
سخن‌گوی کرملین اما در سخنان روز دوشنبه خود تأکید کرد که مقامات دولت درباره بستن مرزها به روی این دسته از شهروندان تصمیمی نگرفته‌اند.
گفته می‌شود روسیه در پی برگزاری رفراندومی در مناطق اشغالی اوکراین که روز سه شنبه پایان می‌یابد در تدارک الحاق این مناطق شرقی و جنوبی به خاک خود است.
آمادگی مسکو برای از سرگیری گفت‌وگوها با کی‌یف
برخی خبرها حکایت از آن دارد که مقامات کرملین در آستانه اعلام نتیجه این همه‌پرسی که انتقاد شدید غرب و اروپا را به همراه داشته برای از سرگیری گفت‌وگوها با کی‌یف اعلام آمادگی کرده‌اند.
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین در دیدار هفته گذشته خود با رجب طیب اردوغان در ازبکستان ضمن اعلام آمادگی برای از سرگیری مذاکرات با اوکراین، از «شرایط جدیدی» حصول یک توافق آتش‌بس سخن گفته است.
از سوی دیگر، انتظار می‌رود روسیه نتایج همه پرسی یاد شده را به نفع خود اعلام کند، گامی که نقشه مسکو برای ضمیمنه کردن این سرزمین‌ها را درست همانند آنچه برای کریمه در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاد، هموار کند.
الحاق سرزمین‌های اشغالی بهانه‌ای به دست مسکو خواهد داد تا از این مناطق همانند خاک خود زیر چتر قدرت هسته‌ای که پوتین پیش‌تر آن را به رخ کشیده بود، دفاع کند.
پوتین در صورت احترام متقابل آماده همکاری با غرب است
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده در پاسخ به تهدید‌های پوتین گفته است: اگر روسیه به تهدیدهای پنهان خود مبنی بر استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در درگیری‌ها عمل کند، بهای سنگینی برای این تصمیم خود خواهد پرداخت و با واکنش قاطعانه ایالات متحده روبه‌رو خواهد شد.
با اشاره به دیدار روز دوشنبه ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو، روسای جمهوری روسیه و بلاروس در شهر سوچی از «اقتصاد و امنیت» به عنوان دو محور عمده گفت‌وگو‌های دو طرف یاد کرده است.
در این گزارش همچنین به نقل از ولادیمیر پوتین در این دیدار از پیش اعلام نشده آمده است که دو کشور آماده همکاری با غرب هستند به شرط آن‌که از سوی مقابل نیز رفتاری همراه با احترام مشاهده کنند.
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس که از متحدان نزدیک پوتین به شمار می‌رود پیش‌تر به صورت علنی از «عملیات نظامی روسیه در اوکراین» حمایت کرده بود.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1239077
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
569
1405
7631
1221950
4912
15244
1239077

آی‌پی شما: 3.17.6.75
امروز: شنبه، 15 ارديبهشت 1403