حاشیه‌های سفر رئیسی به نیویورک

نخستین حضور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک همراه با حاشیه‌های زیادی بوده است.

رئیسی سال گذشته به صورت ویدئویی در این نشست سالانه سخن گفت اما امسال به ایالات متحده آمریکا سفر کرده است.
هم‌زمان با حضور رئیس جمهوری اسلامی در نیویورک، شماری از زندانیان سابق در ایران و مخالفان حکومت علیه رئیسی به دادگاه فدرال نیویورک شکایت کردند.
مهدی حاجتی، عضو سابق شورای شهر شیراز، حمید بابایی، محقق دو تابعیتی ایرانی-بلژیکی و کایلی مور گیلبرت، استاد دانشگاه استرالیا از شاکیان هستند.
این افراد به دلیل نقض حقوق خود در ایران و «ایجاد آسیب‌های عمدی عاطفی، ضرب و جرح و حبس غیرقانونی» شکایت خود را به جریان انداخته‌اند.
طبق گفته اتحادیه ملی دموکراسی در ایران رئیسی هدف این شکایت است.
کایلی مور گیلبرت در کنفرانس مطبوعاتی این اتحادیه به‌صورت ویدئویی حاضر شد و گفت: «من در کل ۱۲ ماه از دو سال و سه ماه زندانم در ایران در سلول انفرادی بودم.» وی اضافه کرد که در مدت زندان، در معرض شکنجه‌های روانی و جسمی قرار گرفته است.
سخنرانی رئیسی چهارشنبه ۲۱ سپتامبر حدود ساعت ۱۸ به وقت تهران در مجمع عمومی سازمان ملل انجام شد.
رئیسی با چه افرادی دیدار کرد؟
ابراهیم رئیسی با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا، رئیس جمهوری بولیوی، نخست وزیر پاکستان، رئیس جمهوری سوئیس و نخست وزیر عراق دیدار کرد.
شاید مهم‌ترین این دیدارها با ماکرون و شارل میشل بود که در آن‌ها درباره توافق هسته‌ای و مسائل حقوق بشری در ایران صحبت شد.
ماکرون پس از این دیدار گفت که به موضوع حقوق بشر و حقوق زنان در گفت‌وگو با رئیسی اشاره کرده است.
طبق گزارش رسانه‌های داخلی، رئیسی نیز در دیدار با ماکرون لازمه حصول توافق را تضمین‌های اطمینان بخش و بسته شدن پرونده‌های پادمانی ایران عنوان کرد.
ماکرون حدود ۱۰ دقیقه پیش از رئیسی در محل ملاقات حضور داشت و دیدار او دو مقام سیاسی حدود یک ساعت و نیم به طول انجامید. طبق گزارش ایرنا، رئیس جمهوری فرانسه در این دیدار از رئیسی برای سفر به فرانسه دعوت رسمی به عمل آورد.
رئیسی در دیدار با شارل میشل نیز بر روی بسته شدن پرونده‌های پادمانی تأکید کرد و گفت: «اگر مسائل پادمانی حل نشود چه تضمینی وجود خواهد داشت که در فردای توافق دوباره سه کشور اروپایی اقدام به پیشنهاد و پیگیری صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران نکنند، بنابراین مطالبات ایران برای حل مسائل پادمانی کاملاً منطقی است.»
گردهمایی مخالفان جمهوری اسلامی در نیویورک
گروه‌های سیاسی مخالف حکومت جمهوری اسلامی نیز تدارک گسترده‌ای برای انجام تجمع‌های اعتراضی هم‌زمان با سخنرانی ابراهیم رئیسی دیده‌ بودند. از سوی دیگر بیلبوردهای متحرک در نیویورک با تصویر ابراهیم رئیسی، به نقش او در اعدام‌های دهه ۱۳۶۰ اشاره دارد.
در روزهای گذشته برخی از خواننده‌های قدیمی ایرانی از جمله داریوش و ابی خواستار برگزاری گردهمایی اعتراضی مقابل سازمان ملل شدند. ابی همچنین اعلام کرد که در این گردهمایی حاضر خواهد شد.
حامد اسماعیلیون، سخن‌گوی انجمن جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی نیز گفت که در این گردهمایی حضور داشت.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1239140
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
632
1405
7694
1221950
4975
15244
1239140

آی‌پی شما: 18.118.30.253
امروز: شنبه، 15 ارديبهشت 1403