گذرنامه بریتانیایی نازنین زاغری رتکلیف پس داده شد

یک نماینده پارلمان بریتانیا می‌گوید نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی‌-بریتانیایی که از سال ۲۰۱۶ بدین سو در ایران زندانی شده، گذرنامه بریتانیایی خود را پس گرفته است هرچند هنوز در تهران به سر می‌برد.


تولیپ صدیق، نماینده حزب کارگر از لندن، در توییتی نوشت: «خیلی خوشحالم که اعلام کنم نازنین زاغری رتکلیف گذرنامه بریتانیایی خود را پس گرفته است. او هنوز در خانه خانواده‌اش در تهران است.»
صدیق افزود: «می‌دانم در حال حاضر یک تیم مذاکره‌کننده بریتانیایی در تهران حضور دارد.»
در همین حال حجت کرمانی، وکیل زاغری رتکلیف در پاسخ به این سوال که آیا وی آزاد خواهد شد یا نه، گفت: «امیدوارم به زودی خبرهای خوبی داشته باشیم.»
نازنین زاغری رتکلیف، مدیر طرح بنیاد تامسون رویترز در سال ۲۰۱۶ هنگامی که قصد خروج از ایران را داشت در فرودگاه بازداشت شد. او برای ملاقات با خانواده‌اش به این سفر رفته بود.
زاغری در دادگاه به اتهام جاسوسی به پنج سال زندان محکوم شد اما پس از گذراندن دوران محکومیت خود بار دیگر در دادگاهی که بهار گذشته برگزار شد، به دلیل شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۲۰۰۹ به یک‌سال زندان دیگر محکوم شد. او از مارس ۲۰۲۰ بدین سو با یک دست‌بند الکترونیکی به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ آزاد شده بود.
ریچارد رتکلیف، همسر زاغری رتکیلف، که پیشتر در پاییز ۲۰۲۱ به مدت ۲۱ روز دست به اعتصاب خوراک زده و خواستار آزادی او شده بود گفته بود همسرش به‌خاطر بدهی قدیمی ۴۰۰ میلیون پوندی بریتانیا به ایران گروگان گرفته شده است.
بدهی بریتانیا به ایران به ۵۰ سال قبل و به قرارداد تسلیحاتی لندن و تهران مربوط است که بر اساس این قرارداد، وزارت دفاع بریتانیا ۱۵۰۰ تانک چیفتن و
۲۵۰ خودروی زرهی به ایران دوران پادشاهی پهلوی فروخت. اما با تغییر حکومت در ایران که در پی انقلاب روی داد، این قرارداد لغو شد. با لغو این قرارداد، ایران خواستار بازپس‌گیری پول‌های خود شد اما این بدهی تاکنون پرداخت نشده است.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا چهار ماه پیش گفته بود این‌که بریتانیا می‌تواند بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی به ایران را به‌صورت نقد پرداخت کند یا خیر، «ارزش بررسی» دارد.
هم‌زمان با انتشار خبر بازگرداندن گذرنامه و افزایش خوش‌بینی‌ها نسبت به خروج قریب‌الوقوع زاغری رتکلیف از ایران ساشا دشموک، رئیس سازمان عفو بین‌الملل در بریتانیا، در بیانیه‌ای «امید» خود را برای آزادی «بازداشت‌شدگان و خانواده‌های آن‌ها که سال‌ها رنج کشیده‌اند» ابراز کرده هرچند گفت باید در این مرحله با اخبار «محتاطانه» برخورد کرد.
وی با بیان این‌که از مدت‌ها پیش مشخص بود که مقامات ایرانی برای اعمال فشار دیپلماتیک، اتباع خارجی را با اتهامات جعلی امنیت ملی هدف قرار می‌دهند اضافه کرد: «در گذشته امیدهای واهی درباره پیشرفت‌های احتمالی داشتیم، بنابراین عاقلانه به نظر می‌رسد که در این زمان محتاط باشیم.»

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1241441
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
783
1176
1959
1231446
7276
15244
1241441

آی‌پی شما: 3.129.22.135
امروز: دوشنبه، 17 ارديبهشت 1403