تحریم‌های کی‌یف و مشوق‌های مسکو

جمهوری‌های خودخوانده شرق اوکراین آرام آرام در روسیه ادغام می‌شوند

هفت سال پیش در پی پیروزی انقلاب میدان کی‌یف و سرنگونی حکومت حامی روسیه، جنگ داخلی در اوکراین آغاز شد.

حاکمان جدید و «طرفدار غرب» با تصویب قانون حذف روسی از دو زبان رسمی کشور، خشم بخش گسترده‌ای از شهروندان روس‌زبان شرق را برانگیختند و زمینه را برای مداخله روسیه آماده کرد.
تنها سه سال پس از آغاز جنگ و ناتوانی ارتش اوکراین از سرکوب شورشیان جدایی‌طلب، کی‌یف تحریم‌های گسترده و همه‌جانبه‌ای علیه حکومت‌های خودخوانده «جمهوری دموکراتیک خلق لوهانسک» و «جمهوری دموکراتیک خلق دونتسک» اعمال کرد. براساس این مجازات‌ها، هیچکس در اوکراین اجازه معامله با این دو جمهوری را ندارد.
از آن زمان به بعد بسیاری از شهروندان شرق اوکراین، برای کار از مرز رد می‌شوند و به روسیه می‌روند. اخیرا و در پی صدور فرمان لغو تعرفه وارداتی از سوی کرملین، شرکت‌های مستقر در جمهوری‌های خودخوانده شرق اوکراین نیز با فرصت‌های بهتری در بازار روسیه مواجه شده‌اند.
مسکو همچنین به تسهیل ادغام سیاسی این مناطق در روسیه کمک کرده است. مبارزات انتخاباتی پارلمانی روسیه در سپتامبر ۲۰۲۱ در سراسر شرق اوکراین که تحت اشغال روسیه است نیز برگزار شد. به گفته لیودمیلا دنیسوا، کمیسر حقوق بشر پارلمان اوکراین، تقریبا ۲۳۰ هزار اوکراینی هم در این رای‌گیری شرکت کردند. در واقع پوتین ادغام سیاسی این مناطق را با اعطای گذرنامه(پاسپورت) روسی به حدود ۶۰۰ هزار نفر از ساکنان منطقه دونباس کلید زده است.
در انتخابات اخیر همچنین چهره‌های کلیدی جنگ در شرق اوکراین به رده‌های بالای ساختار سیاسی روسیه ارتقا یافته‌اند. برجسته‌ترین آنها الکساندر بورودای است که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۴ به عنوان نخست وزیر جمهوری خودخوانده خلق دونتسک (DPR) شهرت یافت ولی سپس به عنوان یکی از اعضای حزب روسیه متحد که حامی آقای پوتین به شمار می‌رود، به عضویت پارلمان درآمد و همچنان نیز برای الحاق شرق اوکراین به روسیه تلاش می‌کند.
دیمیتری مدودف، رئیس حزب روسیه متحد، هم کارت‌های عضویت در رده‌های بالای این حزب را به رهبران جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک(DPR و LPR) دنیس پوشیلین و لئونید پاسچنیک اهدا کرده است.
البته همه‌گیری کووید-۱۹ نیز به عاملی برای جدایی بیشتر جمهوری‌های خودخوانده از اوکراین دامن زده است. چنان که در دونتسک، فقط واکسن روسی اسپوتنیک مجوز تزریق دارد، در حالی که در قلمرو تحت کنترل دولت اوکراین این واکسن چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. ایست‌های بازرسی در سراسر خط مرزی نیز تا حد زیادی خلوت هستند، زیرا از ابتدای همه‌گیری، عبور و مرور فقط با مجوز ویژه امکان پذیر بوده است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1232971
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
795
730
1525
1221950
14050
16017
1232971

آی‌پی شما: 18.219.236.62
امروز: دوشنبه، 10 ارديبهشت 1403