ناآرامی‌های اصفهان به دیگر شهرها سرایت می‌کند

مأموران ناجا روز جمعه برای مقابله با معترضان به مدیریت بحران خشک‌سالی در شهر اصفهان با آن‌ها درگیر شدند. خبرگزاری‌ها ظهر شنبه از دریافت گزارش‌هایی مبنی بر اعزام و استقرار نیروهای ضد شورش به محل تجمع معترضان خبر داد.


به گزارش رسانه‌های ایران حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه نیروی انتظامی روز شنبه گفت که تاکنون «۶۷ نفر» از معترضان بازداشت شده‌اند. محمدرضا میرحیدری، فرمانده انتظامی استان اصفهان پیش از این ضمن تأیید بازداشت شماری از تظاهرکنندگان گفته بود که «جمع‌بندی نسبت به دستگیری‌ها انجام نشده» و «آمار نهایی» در آینده اعلام خواهد شد.
این در حالی است که سازمان حقوق بشر ایران از انتقال «بیش از ۱۲۰ نفر» به زندان دستگرد اصفهان خبر داده بود. بنا به اعلام این سازمان سه نفر از بازداشت ‌شدگان با آمبولانس به طور مستقیم به «بهداری و سردخانه» زندان منتقل شدند و این احتمال وجود دارد که جان باخته باشند.
فرمانده یگان‌های ویژه نیروی انتظامی معترضان روز جمعه را «اغتشاشگر» خواند و تعداد آن‌ها را «دو تا سه هزار نفر» ذکر کرد.
برخی گزارش‌ها حاکی است که ناآرامی‌ها در اصفهان تا شامگاه جمعه ادامه داشته است. تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که مأموران برای متفرق کردن تجمع‌کنندگان دست به شلیک گاز اشک‌آور و گلوله‌های ساچمه‌ای زدند.
در برخی از این تصاویر تعدادی از تظاهرکنندگان با صورت و بدن مجروح دیده می‌شوند. فرمانده انتظامی استان اصفهان نیز ضمن تأیید «جراحات سطحی مردم» گفته است که تعدادی از مأموران نیز زخمی شده‌اند.
از سوی دیگر بنا به گزارش‌های منتشرشده دسترسی به اینترنت در اصفهان هم‌زمان با ناآرامی‌ها در این شهر مختل شده بود. گروه «نت‌بلاکس» که سطح دسترسی به اینترنت را رصد می‌کند از ایجاد محدودیت در دسترسی به اینترنت در بخش‌هایی از ایران خبر داد.
محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان ضمن «غیرقانونی» خواندن اعتراض‌های روز جمعه تأیید کرد که مأموران پلیس تلاش کردند که مانع از شکل‌گیری تجمعات شوند. امری که به گفته وی باعث شد «تنش‌هایی» به وجود آید. تظاهرکنندگان برای ابراز همبستگی با کشاورزان معترض به مدیریت بحران خشک‌سالی در بستر خشک زاینده‌رود تجمع کرده بودند.
«ورشکستگی آبی»؛ احتمال «سرایت» اعتراض‌ها به شهرهای دیگر
آیت الله یوسف طباطبایی‌نژاد، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان اصفهان درباره روی‌دادهای روز جمعه در مرکز این استان گفت: «ادامه دادن کار [اعتراض] برای منافقان و ضدانقلاب فرصت فراهم می‌کند و نباید ادامه پیدا می‌کرد.»
اما جمعه اصفهان افزود که مشکل آب «یک روزه» قابل حل نیست و «سوءمدیریت‌های قبل یک دفعه جمع نمی‌شود.»
سخنان یوسف طباطبایی‌نژاد درباره این‌که اعتراض‌ها «نباید پیدا می‌کرد» در حالی بیان شد که برخی از فعالان سیاسی و اجتماعی پس از عدم برخورد امنیتی با تجمعات قبلی در اصفهان نسبت به افزایش سطح تعامل با حاکمیت در دوره جدیدی که با انتخاب ابراهیم رئیسی به ریاست‌جمهوری آغاز شده است امیدوار شده بودند. اما درگیری‌های روز جمعه پلیس با معترضان در اصفهان به نظر می‌رسد باعث شده است تا چنین امیدهایی رنگ ببازد.
در همین راستا عباس عبدی، فعال سیاسی در ایران در صفحه توئیتر خود روی‌دادهای روز جمعه را «بازگشت کارخانه به تنظیمات اصلی خود» ارزیابی کرد.
از سوی دیگر رضا مرتضوی، استاندار اصفهان روز شنبه در یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شد به نقل از پژوهشگران از «ورشکستگی آبی» سخن گفت. عالی‌ترین مقام دولت در استان اصفهان نوشته که مشکلات بخش آب در این استان طی دو دهه پدید آمده است و به همین دلیل نمی‌توان انتظار داشت که «ظرف چند ماه» این مشکلات حل شود.
از سوی دیگر محمدرضا دشتی اردکانی، نماینده اردکان در مجلس شورای اسالمی نسبت به توقف انتقال آب به استان یزد هشدار داد و گفت: «مسأله شکستن لوله انتقالی آب به استان یزد فراتر از یک اتفاق عادی است و مسلماً در این قضیه دشمن ورود پیدا خواهد کرد.»
وی افزود که مردم اصفهان نیز راضی به تعرض به خط لوله آب شرب انتقالی به استان یزد نیستند. این نماینده استان یزد در عین حال هشدار داد که اعتراض به مدیریت آب استان‌های اصفهان و یزد می تواند «به شهرها و دیگر موضوعات نیز سرایت کند.»

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1233118
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
942
730
1672
1221950
14197
16017
1233118

آی‌پی شما: 18.222.35.77
امروز: دوشنبه، 10 ارديبهشت 1403