سازمان ملل خواستار آزادی نخست وزیر شد

کودتای نظامیان در سودان که به برچیدن بساط شورای انتقالیِ متشکل از غیرنظامیان در این کشور منجر شده با واکنش‌های بین‌المللی همراه شده است.


سازمان ملل متحد در نخستین واکنش به این اقدام که دومین کودتا در سودان طی یک ماه گذشته محسوب می‌شود خواستار آزادی نخست وزیرِ دولت انتقالی شد.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد با انتشار پیامی ضمن محکوم کردن کودتای روز دوشنبه در سودان که بر خلاف نمونه شکست خورده آن در ماه سپتامبر به برکناری دولت انتقالی منجر شد خواستار آزادی عبدالله حمدوک، نخست وزیر این کشور شد.
دبیر کل سازمان ملل متحد در پیام توییتری خود آورده است: «باید زمینه احترام کامل به منشور قانون اساسی برای حمایت و تضمین گذار سیاسیِ حاصل از یک مبارزه سخت (در سودان) فراهم شود.»
اتحادیه اروپا اوضاع سودان را از نزدیک دنبال می‌کند
اتحادیه اروپا نیز در واکنشی ضمن ابراز نگرانی از کودتای روز دوشنبه در سودان اعلام کرد که تحولات این کشور را از نزدیک دنبال می‌کند.
جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اعلام این موضع یادآور شد: «اتحادیه اروپا از ذی‌نفعان و شرکای منطقه‌ای می‌خواهد تا با مشارکت بیشتر روند گذار سیاسی در سودان را در مسیر اصلی خود قرار دهند.»
بورل قرار است روز سه‌شنبه در نشست مشترک وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا در پایتخت رواندا شرکت کند.
حمایت ماکرون از دولت انتقالی در سودان
فرانسه نیز کودتای نظامیان در سودان را محکوم کرد و خواستار ایفای نقش مجدد غیرنظامیان در روند گذار سیاسیِ این کشور شد.
امانوئل ماکرون به صراحت اعلام کرد که کشورش ضمن محکوم کردن تلاش برای کودتا در سودان، حامی دولت انتقالی است. رئیس جمهوری فرانسه همچنین خواستار آزادی هر چه سریع‌تر رهبران غیرنظامی دولت انتقالی در این کشور شد.
کودتا در سودان باید محکوم شود
دولت آلمان نیز کودتا در سودان را نگران‌کننده خواند و خواستار آن شد که این اقدام به صورت آشکار محکوم شود.
هایکو ماس، وزیر خارجه دولت آلمان ضمن اعلام این موضع از همه کسانی که مسوولیت نظم و امنیت در سودان را بر عهده دارند خواست تا روند گذار سیاسی مسالمت آمیز در این کشور به سوی دموکراسی را تداوم بخشند.
ایالات متحده: کودتای سودان با خواسته‌های دموکراتیک مردم این کشور مغایرت دارد
وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا ساعتی پس از انتشار خبر کودتا، از بازگشت نظامیان به قدرت ابراز نگرانی کرد.
جفری فلتمن، فرستاده ویژه دستگاه دیپلماسی آمریکا در شاخ آفریقا کودتای نظامیان در سودان را مغایر با روند قانونی تعیین شده برای انتقال قدرت در این کشور و برخلاف خواسته‌های دموکراتیک مردم سودان عنوان کرد.
دیگر واکنش‌ها
اتحادیه آفریقا خواستار از سرگیری فوری و بدون قید و شرط نظامیان و اعضای غیرنظامی دولت انتقالی شد.
اتحادیه عرب هم ابراز امیدواری کرده است که روند حرکت به سوی تشکیل دولت وحدت ملی بار دیگر از سر گرفته شود.
نظامیان سودان روز دوشنبه در اقدامی مغایر با توافق‌های صورت گرفته برای گذار سیاسی و انتقال قدرت به غیرنظامیان در این کشور از انحلال دولت انتقالی خبر داده و اعلام کردند که به زودی کابینه‌ای با حضور افراد ذی صلاح تشکیل خواهند داد.
گفته می‌شود که در جریان این کودتا عبدالله حمدوک، نخست وزیر و شماری از اعضای دولت و شورای انتقالی سودان بازداشت شده‌اند.
همزمان با اعلام کودتا در سودان شمار زیادی از شهروندان این کشور در مخالفت با کنار زدن غیرنظامیان از قدرت دست به تظاهرات زدند. در این تظاهرات و تا لحظه تنظیم این خبر حداقل ۳ نفر کشته و ۸۰ نفر مجروح شده‌اند.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1236440
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
41
2234
4994
1221950
2275
15244
1236440

آی‌پی شما: 18.225.255.134
امروز: پنج شنبه، 13 ارديبهشت 1403