رئیسی پس از ادای سوگند در مجلس:

سیاست خارجی ایران متوازن خواهد بود

ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهور اسلامی عصر پنج‌شنبه ۵ اوت (۱۴ امرداد) در مجلس شورای اسلامی و در حضور غلام‌حسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، اعضای شورای نگهبان و نمایندگان مجلس سوگند یاد کرد.


در مراسم تحلیف و ادای سوگند رییسی به عنوان رئیس جمهور جدید، مقام‌های کشوری و لشکری و همچنین نمایندگانی از کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی حضور داشتند.
برهم صالح، رئیس جمهور عراق و محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، ایمن بن عبدالرحمان، نخست‌وزیر الجزایر از جمله بلندپایه‌ترین مقام‌های خارجی بودند که در مراسم تحلیف رئیسی حضور داشتند.
همچنین انریکه مورا، معاون سیاسی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این مراسم حضور داشت. سفر مورا به تهران برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید اسلامی، با انتقاد برخی کنشگران سیاسی و مدنی همراه بود.
آن‌ها با اشاره به سابقه رئیسی در زمان مسوولیتش در قوه قضائیه و اعدام زندانیان سیاسی در تابستان سال ۱۳۶۷، از اتحادیه اروپا به دلیل اعزام نماینده رسمی به مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید انتقاد کردند.
در مراسم تحلیف حسن روحانی به عنوان هفتمین رئیس جمهور اسلامی، فدریکا موگرینی، مسوول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای شرکت در این مراسم به تهران سفر کرده بود.
در آن مقطع اختلاف ایران و اتحادیه اروپا در خصوص موضوعات مختلف از جمله انرژی هسته‌ای کم‌تر بود.
پیشتر خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که ۵۰ میهمان خارجی از کشورهای مختلف برای حضور در مراسم تحلیف رئیسی وارد تهران شده‌اند.
پاسکوال فررارا، مدیرکل سیاسی و امنیتی وزارت امور خارجه ایتالیا از جمله مهمانان اروپایی این مراسم بود. روسیه نیز ویاچسلاو ولودین، رئیس دومای دولتی را برای شرکت در مراسم تحلیف رئیسی به تهران آمده بود.
در اوج اختلاف برخی کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس با ایران، احمد ناصر المحمد الصباح، وزیر خارجه کویت نیز در مراسم روز پنج‌شنبه حضور داشت. اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و ریکاردو منندز پیریتو، معاون رییس جمهوری ونزوئلا نیز به عنوان دوستان و متحدان ایران در مراسم ادای سوگند رئیسی حضور داشتند.
بر اساس یک عرف داخلی و بین‌المللی، دولت در روز‌های منتهی به مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید از سران و مقام‌های کشور‌ها مختلف برای حضور در این مراسم دعوت می‌کند.
هم‌زمان با مراسم تحلیف رئیس جمهور که در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، محدودیت‌های ویژه ترافیکی در خیابان‌های تهران به‌ خصوص خیایان‌هایی که منتهی به ساختمان مجلس بودند، به اجرا گذاشته شد.
حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ از حضور و آماده باش سد در سدی مأموران پلیس تهران برای برقراری امنیت مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران خبر داد.
تهران و برخی شهرهای ایران در روزهای گذشته شاهد اعتراض‌های شهروندان و همراهی با مردم خوزستان به دلیل کم‌بود آب در این استان بوده است.
مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری رئیسی روز سه‌شنبه ۱۲ امرداد در حضور رهبر جمهوری اسلامی برگزار شد.
در ابتدای مراسم تحلیف رئیسی، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس و غلام‌حسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه سخنانی را ایراد کردند و سپس ابراهیم رئیسی، رییس جمهور جدید پشت میکروفون قرار گرفت و سوگند یاد کرد.
قالیباف از انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به عنوان «آغاز فصلی نوین در تاریخ انقلاب اسلامی برای جبران کوتاهی‌ها، غفلت‌ها و کاستی‌ها» نام برد.
او با بیان این‌که ایران وارد دوره‌ی جدید مدیریتی در کشور شده‌ است، گفت: «مردم با انتخاب‌های خود در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری این فرصت را به ما داده‌اند تا با حل مشکلات مردم خصوصاً قشر ضعیف و متوسط نشان دهیم که مدیریت جهادی راه حل همه مشکلات مادی و معنوی جامعه است.»
رئیسی پس از ادای سوگند ریاست جمهوری، سخنان خود را آغاز کرد. او دراین سخنرانی از رهبر جمهوری اسلامی به عنوان امام خامنه‌ای یاد کرد. استفاده از عنوان امام برای خامنه‌ای توسط روسای جمهور پیشین، سابقه نداشته است.
ما مدافع حقوق بشر هستیم
رئیس جمهور اسلامی در سخنان خود با بیان این‌که پیام مردم ایران در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، «پیام تحول خواهی و عدالت طلبی» بوده است، گفت: «ما مدافع واقعی حقوق بشر و حقوق انسان هستیم و سکوت در برابر ظلم و جنایت را قبول نداریم.»
رئیسی در ادامه گفت: «ظلم و جنایت چه در قلب اروپا و آمریکا و چه در سوریه و یمن، ما در کنار مظلومان خواهیم ماند.»
او همچنین گفت که مردم «خواهان رفع تنگناها و بهبود معیشت» هستند. رئیسی از دولتش به عنوان «دولت مردمی» و «دولت وفاق ملی» نام برد و گفت که این دولت «با قدرت برای مهار تورم، تقویت ارزش پول ملی، بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور و تأمین نیازهای اساسی مردم» عمل خواهد کرد.
او سپس به سیاست خارجی دولتش پرداخت. ابراهیم رئیسی گفت که دست دوستی به سوی همه کشورهای منطقه به خصوص کشورهای همسایه دراز می‌کند.
او گفت: «ظرفیت منطقه‌ای ایران حامی صلح و ثبات کشورها است و برای مقابله با تهدید قدرت‌های سلطه گر به کار گرفته خواهد شد.»
رئیسی در بخش پایانی سخنان خود گفت که برنامه هسته‌ای ایران «کاملاً صلح آمیز» است و نظام جمهوری اسلامی سلاح هسته‌ای را «شرعاً» و «بر اساس فتوای رهبر ایران» حرام می‌داند.
رئیس جمهور جدید خواستار لغو تحریم‌ها شد
او گفت: «سیاست فشار و تحریم موجب انصراف ملت ایران از دیگر حقوق قانونی خود از جمله حق توسعه نخواهد شد.» رئیس جمهور جدید در ادامه خواستار «لغو تحریم ملت ایران» شد.
رئیسی با تأکید بر این نکته که سیاست خارجی ایران، متوازن خواهد بود، گفت که از دولتش از طرح‌های دیپلماتیک برای لغو تحریم‌ها حمایت خواهد کرد.
رئیس جمهوری جدید در پایان اعلام کرد که اسامی کابینه‌اش را هفته بعد به مجلس ارائه خواهد کرد.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1232194
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
18
730
748
1221950
13273
16017
1232194

آی‌پی شما: 18.117.152.251
امروز: دوشنبه، 10 ارديبهشت 1403