۸ کشته در جریان اعتراضات ایران

سازمان عفو بین الملل روز جمعه اعلام کرد که از زمان آغاز اعتراض‌ها به بی‌آبی استان خوزستان تاکنون «دست‌کم هشت نفر» به دست نیروهای امنیتی ایران کشته شده اند.


این سازمان مدافع حقوق بشر همچنین مأموران امنیتی ایران را به استفاده «غیرقانونی» از زور برای سرکوب اعتراض‌هایی که به گفته این نهاد اغلب «مسالمت آمیز» بوده است متهم کرد. در بیانیه عفو بین الملل به تصاویر ویدئویی منتشر شده از اعتراض‌ها در ایران و روایت شاهدان حوادث استناد شده است.
بنا به اعلام این سازمان تاکنون «دست‌کم هشت نفر» از جمله یک پسر نوجوان در هفت شهر مختلف کشته شده‌اند. در بیانیه منتشرشده آمده است که شماری از شهروندان که در میان آن‌ها تعدادی کودک هستند در جریان اعتراض‌ها مجروح شده‌اند.
شماری از شهرهای ایران از جمله الیگودرز در استان لرستان و شاهین شهر در استان اصفهان پنج‌شنبه شب صحنه تظاهرات اعتراض آمیز بود. بنا به گزارش‌ها نیروهای امنیتی در الیگودرز با معترضان درگیر شدند. خبرگزاری صدا و سیمای ایران گزارش داد که «یک جوان ۲۰ ساله» در الیگودرز کشته شد.
بنا به همین گزارش «دو نوجوان ۱۶ ساله» نیز زخمی شده‌اند. خبرگزاری صدا و سیما تیراندازی‌ها را «مشکوک» خوانده و آن‌ها را به «عوامل ناشناس» نسبت داده است.
از سوی دیگر معاون فرمانده نیروی انتظامی استان لرستان گفت «تعدادی از لیدرها و عوامل ناآرامی شب گذشته» در الیگودرز دستگیر شده‌اند.
مشکل آب مشکل کوچکی نیست
رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه پس از تزریق دومین دوز واکسن کرونا به بدنش که در برابر دوربین تلویزیونی صورت گرفت به حوادث روزهای اخیر در استان خوزستان واکنش نشان داد.
به گزارش رسانه‌های ایران وی گفت: «در هفت هشت روز اخیر یکی از نگرانی‌های ما مسأله خوزستان و مسأله آب مردم و مشکلات مردم بود. [...] اگر چنانچه توصیه‌‌هایی که نسبت به آب خوزستان و فاضلاب خوزستان [شده بود] مورد توجه قرار می‌‌گرفت حالا مسلماً این اشکالات را نداشتیم.»
سخنان روز جمعه رهبری مشابه اظهارات روز پنج‌شنبه ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم است که گفته بود اگر طرح رهبر جمهوری اسلامی برای خوزستان تحقق یافته بود این استان با مشکلات امروز روبه‌رو نمی‌شد. این در حالی است که وی بنا به قانون اساسی ایران طی ۳۲ سال گذشته مقام اول کشور، تعیین کننده سیاست‌های کلی نظام و مسوول نظارت بر این سیاست‌ها بوده است.
رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان روز جمعه خود گفت: «نمی‌شود واقعاً ملامت کرد مردم را و بایستی به کار مردم رسیدگی بشود. باید رسیدگی می‌شد، اگر رسیدگی‌های لازم در وقت خود انجام می‌گرفت مسلماً این وضعیت برای مردم پیش نمی‌‌آمد.»
رهبر جمهوری اسلامی از ساکنان استان خوزستان به عنوان «مردم باوفا» یاد کرد و گفت که از نظر او «مشکل آب مشکل کوچکی نیست.»
اعتراض‌ها به بی‌آبی در استان خوزستان در حالی ادامه پیدا کرده است که دوره ریاست جمهوری حسن روحانی دو هفته دیگر به پایان می‌رسد و ابراهیم رئیسی قرار است کار خود را به عنوان هشتمین رئیس جمهوری اسلامی آغاز کند.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1232167
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
721
1173
721
1221950
13246
16017
1232167

آی‌پی شما: 18.217.109.151
امروز: یکشنبه، 09 ارديبهشت 1403