رئیس جمهوری تونس:

باید مکانیزم جدیدی برای عدالت در جهان ایجاد کنیم

اتحادیه اروپا اخیراً مذاکرات با تونس را با هدف احیای برنامه مشارکت جهانی مهاجرت در ازای حمایت از تونس برای اطمینان از انتقال دموکراتیک موفقیت آمیز افزایش داده است.

این‌ها محورهای اصلی گفت‌وگو با قیس سعید، رئیس جمهوری تونس در حاشیه دیدارهایش در بروکسل با رهبران اروپایی است.
شما برای ملاقات‌های کاری در بروکسل هستید، چندین موضوع با اهمیت برای بحث با مقامات اروپایی به ویژه مشارکت در زمینه مهاجرت روی میز است. کشور شما از نظر تبادل اطلاعات در مورد عزیمت مهاجران غیرقانونی از تونس به اروپا، چه استراتژیی برای همکاری اتخاذ خواهد کرد؟
«من در موارد بسیاری درباره این موضوع صحبت کرده‌ام، در مورد مهاجرت غیرقانونی یا بی قاعده. بسیاری درباره حل این مشکل بر اساس نگرش امنیتی صحبت می‌کنند اما واضح است که این روی‌کرد برای مهار موج مهاجرت کافی نیست. اگر مهاجران غیرقانونی به آرزوهای‌شان برسند، خوب زندگی کنند و بتوانند رویاهای‌شان را تحقق دهند و از همان فرصت‌هایی برخوردار شوند که شهروندان اروپایی در کشورشان برخوردارند، موضوع مهاجرت به این شکل مطرح نخواهد بود. بهتر است به جای تحلیل این پدیده، دلایل واقعی مهاجرت مورد بررسی قرار گیرد. بسیاری از مهاجران غیرقانونی که از تونس و شمال آفریقا به اروپا می‌روند، مورد سوء استفاده سازمان‌های تبهکار قرار می‌گیرند که امکاناتی برای آن‌ها فراهم می‌کنند و آن‌ها را در معرض کارهای غیرقانونی قرار می‌دهند و حقوق پناهجویان را نقض می‌کنند. ما همچنین باید درباره مهاجرت قانونی دانشگاهیان و سایر کارگران ماهر هم صحبت کنیم. مثلاً در سال گذشته نزدیک به پانصد پزشک به اروپا مهاجرت کرده‌اند.»
چه منابع ضروریی تونس از اتحادیه اروپا برای مبارزه با شبکه‌های قاچاق انسان که در تونس فعال‌اند، مطالبه می‌کند؟
«برای مقابله با این شبکه‌ها، باید در تونس و همچنین در اروپا که این مهاجران را در مزارع یا در کارخانجات به کار می‌گیرند، آنچه بازار سیاه یا بدون مدارک کار گفته می‌شود، اقدام کنیم. بنابراین لازم است که با شبکه‌هایی که انسان‌ها را در اروپا قاچاق می‌کنند هم مبارزه کنیم. در اینجا هیچ‌گونه امنیت و صلحی نخواهد بود مگر این‌که عللی که منجر به مهاجرت‌های غیرقانونی شده است را از بین ببریم. برخی از مهاجران غیرقانونی مجبور به این کار شده‌اند زیرا آن‌ها همه امید خود را از دست داده‌اند و هیچ رویایی ندارند.»
اتحادیه اروپا و تونس در سال ۲۰۱۲ مشارکتی حاوی برخی امتیازات آغاز کردند همراه با یک برنامه اقدام که در آن اولویت به توسعه اقتصادی اجتماعی داده شد. به لطف این همکاری شما چگونه می‌توانید برای ایجاد فرصت‌های شغلی برای مقابله با بیکاری جوانان در تونس اقدام کنید؟
«توافق نامه‌هایی با تعدادی از کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا در زمینه ایجاد شغل برای جوانان وجود دارد. من به آن‌ها گفتم ما باید مکانیزم جدیدی برای ایجاد عدالت در جهان ایجاد کنیم.»
آیا اروپایی‌ها به شما گوش می‌کنند وقتی به آن‌ها درباره مشکلاتی که در تهیه مقدار کافی واکسن کووید دارید، می‌گویید تا از انتقال بیشتر ویروس جلوگیری کنید؟
«بله آن‌ها به ما گوش می‌دهند. من اینجا درباره راه حل‌های عملیاتی صحبت می‌کنم. در تونس ما چندین برنامه عملی در مورد واکسیناسیون داریم اما آن‌ها هنوز ناکافی و ناکارآمدند. طی روزهای اخیر، ما از مناطق مختلف تونس سیگنال‌های هشدار در ارتباط با کم‌بود اکسیژن و تجهیزات پزشکی دریافت کردیم اما توانستیم شرایط را کنترل کنیم این شرایط فاجعه بار می‌تواند با کمک جهانی درمان شود و نه اقدام یک کشور.»
به موضوع مبارزه با تروریسم بپردازیم. درست بعد از انقلاب ۲۰۱۱، تونس با بازگشت گسترده جنبش‌های جهادی که در نزدیگی مرزهای لیبی و الجزایر فعال هستند، روبه‌رو شد، اکنون تونس در چه مرحله‌ای از مبارزه با گروه‌های جهادی است؟‌
«تونس کشوری نیست که روزانه مورد حمله تروریسم باشد. ما یک کشور امن هستیم. ما باید جامعه‌مان را با ایجاد بستری از ارزش‌های فرهنگی با هدف حفاظت مردم ایمن کنیم تا آن‌ها درگیر تروریسم نشوند چرا که این گروه‌ها افرادی را جذب می‌کنند که از نظر ذهنی آسیب پذیر هستند.»
امسال شاهد برقراری روابط رسمی و دیپلماتیک برخی کشورهای عربی با اسرائیل بودیم. نگاه تونس به این موضوع چگونه است؟
«ما به آزادی کشورها در تصمیم گیری‌های‌شان احترام می‌گذاریم. ما اصلاً نمی‌خواهیم در تصمیات دولت‌ها دخالت کنیم. آن‌ها آزاد هستند و ما هم در تصمیمات‌مان آزادیم.»

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1244205
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
171
129
420
1239482
10040
15244
1244205

آی‌پی شما: 18.189.3.137
امروز: سه شنبه، 25 ارديبهشت 1403