بریتانیا، فرانسه و آلمان مکانیزم ماشه برجام را فعال کردند

بریتانیا، فرانسه و آلمان سازوکار حل اختلاف برجام، معروف به مکانیسم ماشه را فعال کردند.

بنا بر بیانیه صادر شده از سوی ۳ کشور اروپایی عضو توافق هسته‌یی سال ۲۰۱۵ با ایران، این دولت‌ها در هم‌آهنگی با سرویس روابط خارجی اتحادیه اروپا این تصمیم را گرفتند.
کم‌تر از ۱۰ روز پس از گام پنجم ایران در عدول از مسوولیت‌های مربوط به توافق جامع هسته‌یی، برجام، ۳ کشور اروپایی امضاکننده برجام، مکانیسم ماشه را علیه تهران فعال کردند.
بر اساس یکی از مهم‌ترین بندهای مندرج در توافق جامع هسته‌یی، سازوکار حل اختلاف که مکانیسم ماشه نیز خوانده می‌شود به طور خودکار می‌تواند در نهایت تمام تحریم‌های بین‌المللی گذشته ایران را بار دیگر فعال کند.
سازوکار حل اختلاف پیش‌بینی شده در برجام، ضامن اجرای تعهدات این توافق است. بر مبنای این سازوکار، در صورت مطرح شدن ادعای نقض برجام، این موضوع به کمیسیون مشترک ارجاع داده شده و این ادعا در سطح وزرا و هیأت مشورتی بررسی می‌شود. در صورتی که رضایت طرف مدعی نقض مفاد توافق در این مرحله کسب نشود، قطع‌نامه‌های تحریمی سابق شورای امنیت علیه ایران بازخواهند گشت.
بر اساس این بند، اگر هر یک از طرف‌های امضاکننده توافق اتمی به این نتیجه برسند که ایران برجام را نقض کرده است و به تعهدات پای‌بند نبوده است، می‌توانند روند بررسی و سازوکار حل اختلاف را به جریان بیندازند. در چنین شرایطی و در صورت عدم حل اختلاف در کمیسیون‌ها و هیأت‌های پیش‌بینی شده در برجام، پرونده هسته‌یی ایران به شورای امنیت ارجاع خواهد شد.
امیدوارم صمیمانه بتوانیم راهی برای عبور از بن‌بست امروز بیابیم
ژوزپ بورل، نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به تصمیم ۳ کشور اروپایی عضو برجام، بیانیه‌یی صادر کرد.
در بیانیه‌ی بورل می‌خوانیم: نامه‌یی از وزرای امور خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا دریافت کرده‌ام که درمورد موضوع مربوط به اجرای تعهدات ایران تحت برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) به کمیسیون مشترک برای حل و فصل از طریق مکانیزم حل اختلاف مندرج در بند ۳۶ توافق نامه است. من به عنوان هم‌آهنگ کننده کمیسیون مشترک، بر روند مکانیزم حل اختلاف نظارت خواهم کرد.
هدف این سازوکار حل مسایل مربوط به اجرای توافق نامه در چارچوب کمیسیون مشترک است. در این راستا، من به هدف وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا برای حفظ برجام به امیدی که صمیمانه بتوانیم راهی برای عبور از بن‌بست امروز از طریق گفت‌وگوی دیپلماتیک سازنده بیابیم، اعتقاد دارم. مکانیسم حل و فصل اختلافات از طرف همه به تلاش‌های جدی نیاز دارد. برجام موفقیت چشم‌گیر دیپلماسی چند جانبه پایدار پس از سال‌ها مذاکره است. با توجه به تشدید تنش‌های خطرناک در خاورمیانه اعتقاد دارم حفظ برجام حیاتی‌تر از همیشه است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1230045
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
1190
685
8095
1220432
11124
16017
1230045

آی‌پی شما: 3.23.92.53
امروز: جمعه، 07 ارديبهشت 1403