چارلز و ریاست بر اتحادیه کشورهای مشترک المنافع

چارلز، پسر ملکه الیزابت، ریاست اتحادیه کشورهای مشترک المنافع را پیش از پادشاهی برعهده گرفت.

در همین راستا الیزابت ملکه سابق بریتانیا در نشست اتحادیه کشورهای مشترک المنافع از کشورهای دیگر عضو خواست از پسرش در مقام پادشاه و رئیس اتحادیه کشورهای مشترک المنافع دفاع کنند.
ملکه بریتانیا متعهد شده بود تا آخرین لحظه عمر از مقام خود استعفا نکند اما تحلیلگران می‌گویند الیزابت دوم در ۹۱ سالگی بسیار ضعیف شده بود و ترجیح می‌داد ولیعهد دست‌کم به صورت تشریفاتی پادشاه بریتانیا شود. منابع مطلع در دربار بریتانیا اعلام کرده‌ بودند که الیزابت دوم به حلقه نزدیکانش گفته است اگر تا ۹۵ سالگی زنده بماند اجازه خواهد داد قانون نایب‌السلطنتی اجرایی شود و طبق آن فرزند ارشدش با وجودی که خودش هنوز زنده است، قدرت را در دست بگیرد. مشکل اصلی با پادشاهی چارلز عدم محبوبیت کامیلا، همسر او است. در آخرین نظرسنجی‌ها بیشتر از ۶۷ درسد از شهروندان بریتانیا گفتند که به قدرت رسیدن کامیلا همسر دوم پرنس چارلز مخالف هستند. همچنین پس از مرگ دایانا، همسر اول چارلز که یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های بریتانیا در دو قرن اخیر بوده است، بسیاری از مردم بریتانیا علاقه زیادی به چارلز ندارند.
اتحادیه کشورهای همسود (مشترک المنافع) چیست؟
اتحادیه کشورهای مشترک المنافع یکی از قدیمی‌ترین اتحادیه‌هایی است که در جهان تشکیل شده است. ۵۳ کشور جزو این اتحادیه هستند. عامل اصلی تشکیل این اتحادیه امپراتوری بریتانیا در قرن نوزدهم است. دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در کشورهای عضو این اتحادیه زندگی می‌کنند. نیجریه، هند، کانادا و استرالیا از عظیم‌ترین کشورهای عضو این اتحادیه هستند. کامرون، موزامبیک و رواندا تنها کشورهای عضو این اتحادیه هستند که هیچ گاه جزو مستعمرات امپراتوری بریتانیا نبوده‌اند.
عضویت در این اتحادیه داوطلبانه است و مهم‌ترین شعار این اتحادیه آزادی، حقوق بشر، مراوده و تجارت و دولت‌مداری نیکو است. اتحادیه کشورهای مشترک المنافع بازی‌های از دست رقابت‌های المپیک میان کشورهای عضو برگزار می‌کند. اما انتقادات فراوانی نسبت به این اتحادیه وجود دارد. چرا که اساس بر اساس امپراتوری بریتانیا استعمارگر است. ۳۷ کشور عضو این اتحادیه تنها به دلیل این‌که مستعمره امپراتوری بریتانیا بوده‌اند و بدون داشتن هرگونه حق انتخاب در این اتحادیه هستند. همه ساله اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا از برخی از مهم‌ترین کشورهای عضو این اتحادیه بازدید می‌کنند. سنتی که بیش از یک قرن ادامه دارد.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1236791
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
392
2234
5345
1221950
2626
15244
1236791

آی‌پی شما: 3.144.116.159
امروز: پنج شنبه، 13 ارديبهشت 1403