کم‌بود مرغ در کرمان قیمت را به ۳۲هزار تومان برای هر کیلو رساند

مرغ در نوروز و در آستانه ماه رمضان بار دیگر از سفره کرمانی‌ها پر کشید و مردم برای تأمین این کالا با مشکل مواجه شدند.


این روزها مردم کرمان برای خرید مرغ در مرغ فروشی‌های کرمان سرگردان هستند اگر به مرغ فروشی‌ها مراجعه کنید معمولاً مرغ‌های با وزش بسیار کم عرضه می‌شوند و یا باید در صف‌های طولانی برای خرید صبر کند.
محمد خیراندیش، رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان در جلسه کارگروه تنظیم بازار کرمان گفت: توزیع مرغ تا قبل از سال و سال تحویل در استان انجام شد اما در ابتدای سال نو با تعطیلی کشتارگاه‌ها با مشکل روبه‌رو شدیم.
به گفته او در نوروز سعی شده با وارد کردن مرغ از استان‌های مختلف بازار با ثبات نگه داشته شود.
خیر اندیش در این خصوص می‌گوید: متأسفانه استان‌های دیگر هم از تأمین مرغ به دلیل تأمین نیاز داخلی خودداری کردند و همین مساله مشکل ساز شده است.
اما آنچه در واقعیت روی داده است کم‌بود و گرانی مرغ است، در حالی که قیمت مرغ در بازار حداکثر ۳۱ هزار تومان در نظر گرفته شده است و معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرده اما مرغ در کرمان با دو نرخ دولتی ۲۹ هزار تومان و ۳۲ هزار تومان برای مرغ آزاد در نظر گرفته شده است.
در حالی که کم‌بود مرغ به کشتارگاه‌های استان کرمان نسبت داده شده است، سوال اصلی این است که چرا برای تأمین مرغ در ایام نوروز برنامه ریزی نشده و کشتارگاه‌ها در عرضه مرغ همکاری نمی‌کنند.
کرمان برای تأمین مرغ به سایر استان‌ها وابسته است
در حالی که در گذشته نیز مسوولان استان بر لزوم توسعه مرغداری‌ها تأکید کرده بودند مشخص نیست چرا تا کنون برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید مرغ انجام نشده و همچنان کرمان وابسته به استان‌های دیگر است.
این در حالی‌ست که در جنوب استان کرمان نیز کم‌بود مرغ وجود دارد و رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان خواستار تأمین مرغ مورد نیاز مردم در آستانه نوروز شده است.
لزوم رفع کم‌بود مرغ در جنوب استان
سعید برخوری اظهار داشت: در روزهای اخیر با کم‌بود مرغ مواجه شده‌ایم و برای رفع مشکل از مسوولان می‌خواهیم که سهمیه بیشتری به جنوب استان اختصاص دهند.
وی از توزیع مرغ منجمد برای کنترل بازار در شهرستان‌های جنوبی استان کرمان خبر داد و گفت: باید توزیع مرغ گرم در جنوب استان افزایش یابد.
این در حالی است که قیمت گوشت قرمز نیز در کرمان ۱۶۰ هزار تومان است و بسیاری از مردم برای برای تأمین پروتئین به سمت گوشت مرغ گرایش پیدا کرده‌اند.
از ابتدای اسفند سال گذشته به کرمان دو هزار و ۱۳۰ تن مرغ منجمد و ۳۹۰ تن گوشت قرمز منجمد اختصاص یافته که بخشی از آن توزیع شده است.
لزوم بررسی دلایل بروز مشکل در بازار مرغ و برخورد با مقصران
آنچه که مسلم است، جوجه ریزی، پرورش و کشتار مرغ نیاز به یک پروسه برنامه ریزی شده دقیق دارد و دستگاه‌های نظارتی باید بررسی‌های لازم را در خصوص دلیل کم‌بود مرغ و عدم برنامه ریزی برای تأمین نیاز در ایام نوروز و در آستانه ماه رمضان را در دستور کار قرار دهند.
مشکل به زودی رفع می‌شود
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در خصوص تأمین مرغ منجمد گفت: در خصوص تأمین مرغ منجمد در کرمان مشکلی وجود ندارد و محدودیت نداریم.
سنجری افزود: در حال برنامه ریزی برای تأمین نیاز بازار هستیم و به زودی مشکلات رفع می‌شود.
وی عنوان کرد: مرغ در ماه رمضان در کرمان باید به صورت شهرستانی توزیع شود و کشتارگاه‌ها نیز باید از این اصل تبعیت کنند.
وی خواستار نظارت جدی در خصوص کنترل قیمت‌ها شد و افزود: باید تولید مرغ در کرمان افزایش یابد.
مردم: مسوولان پاسخ‌گو باشند
با وجود وعده‌های داده شده خبرنگار مهر برای بررسی توزیع مرغ در کرمان سری به سطح شهر زد، مرغ به صورت محدود در صنوف مرتبط توزیع می‌شود اما افزایش عرضه و محدودیت توزیع موجب می‌شود که در زمانی اندک مرغ‌ها تمام شود و بسیاری از مردم دست خالی به خانه برمی‌گردند.
مریم کمالی یکی از شهروندان کرمانی در این خصوص می‌گوید: اگر خانواده‌ای نیاز به مرغ داشته باشد باید از ساعات ابتدایی روز در مرغ فروشی‌ها در صف انتظار باشند و عرضه نیز محدود است.
وی گفت: مرغ فروشی‌ها تعداد محدودی مرغ به مردم می‌فروشند همچنین مرغ‌ها اکثراً وزن کمی دارند و کیفیت مناسب نیست.
مسوولان برای رفع مشکل در میدان حضور داشته باشند
وی افزود: گوشت مرغ یخ زده با ذائقه بسیاری از مردم متناسب نیست و مسوولان باید برای رفع این مشکل فکری اساسی کنند، اینکه می‌گویند کشتارگاه‌ها فعالیت نمی‌کنند قابل قبول نیست زیرا کشتارگاه نباید به صورت سرخود میزان کشتار روزانه را کم کند.
احمد مسلمی دیگر شهروند کرمانی نیز گفت: چرا هر از چند گاهی در کرمان مشکل کم‌بود مرغ ایجاد می‌شود و کسی هم پاسخ‌گو نیست، دور میز نشستن و شعار دادن مشکل را حل نمی‌کند بلکه مسوولان استان کرمان باید مانند مسوولان دولت سیزدهم کارمیدانی کنند و در بازار و مرغداری و کشتارگاه‌ها حضور میدانی داشته باشند و برای تأمین مرغ برنامه ریزی کنند.
وی گفت: بالاخره تولید کنندگان برای تولید مرغ سهمیه و یارانه دریافت می‌کنند و باید جواب‌گو باشند و مسوولان نیز باید نیاز مرغداری‌ها را تأمین کنند و کشتارگاه هم در قبال تأمین نیاز مردم باید مسوول باشند.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1241382
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
724
1176
1900
1231446
7217
15244
1241382

آی‌پی شما: 3.140.186.201
امروز: دوشنبه، 17 ارديبهشت 1403