آمریکا محموله‌های میلیون‌ دلاری تسلیحاتی و نفتی ایران را مصادره کرد

وزارت دادگستری آمریکا ۱۶ آذر اعلام کرد که نیروی دریایی ایالات متحده دو محموله بزرگ تسلیحاتی ایران را که برای حوثی‌ها در یمن ارسال شده بودند پس از توقیف، مصادره کرده است.


سلاح‌های توقیف شده به ترتیب در نوامبر ۲۰۱۹ و فوریه ۲۰۲۰ از دو کشتی جداگانه خارج شدند که شامل ۱۷۱ فروند موشک زمین به هوا، هشت فروند موشک ضد تانک و همچنین قطعات موشک کروز ضد کشتی و سایر اجزای موشک و پهپاد بوده است.
وزارت دادگستری آمریکا گفت که این عملیات در دریای عرب در حالی انجام شد که نیروی دریایی این کشور در حال گشت‌زنی‌های معمول خود در منطقه بود. این محموله تسلیحاتی طبق گفته نهاد آمریکایی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأمین مالی شده است. آمریکا در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را به‌عنوان یک گروه تروریستی معرفی کرده است.
وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا همچنین از مصادره حدود ۱.۱ میلیون بشکه فرآورده‌های نفتی ایران خبر داده است. این فرآورده‌های نفتی از چهار نفت‌کش با پرچم خارجی در دریای عرب یا اطراف آن در مسیر ونزوئلا توقیف شده‌ بودند.
آمریکا این اقدام را بزرگ‌ترین مصادره محموله‌های سوخت و سلاح از ایران توصیف کرده است.
طبق بیانیه وزارت دادگستری، دولت آمریکا فرآورده‌های نفتی توقیف شده را بر اساس حکم دادگاه فروخت و عواید حاصل از آن را که بیش از ۲۶ میلیون دلار می‌شود احتمالاً به صندوق قربانیان تروریسم واریز می‌کند.
اقدامات ایالات متحده در این دو مورد، ضربه کوبنده‌ای به دولت ایران و شبکه‌های جنایتکار حامی سپاه پاسداران وارد کرد.
متیو، جی.اولسن، دستیار دادستان کل از بخش امنیت ملی وزارت دادگستری گفت: «اقدامات ایالات متحده در این دو مورد، ضربه کوبنده‌ای به دولت ایران و شبکه‌های جنایتکار حامی سپاه پاسداران وارد کرد.»
این اتفاق در حالی اعلام شد که آمریکا در بحبوحه از سرگیری مذاکرات هسته‌ای در وین برای احیای برجام، تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کرد.
سعید خطیب‌زاده در واکنش به تحریم‌های جدید در توییتی نوشت که «حتی در میانه گفت‌وگوهای وین، آمریکا از اعمال تحریم علیه ایران دست بر نمیدارد.»
وی افزود: «واشنگتن قادر به درک این مسأله نیست که کارزار "شکست حداکثری" و "گشایش دیپلماتیک" نقیض هم هستند.»
از سوی دیگر زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل روز گذشته در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: « از سال گذشته شاهد پدیده سرقت نفت ایران در دریا هستیم. جمهوری اسلامی ایران نسبت به تداوم چنین سیاست‌های خطرناکی که به‌ دلیل سیاست‌های یکجانبه استکباری موجب وخامت بیش‌ از‌ پیش اوضاع شده است هشدار می‌دهد.»

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1232931
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
755
730
1485
1221950
14010
16017
1232931

آی‌پی شما: 3.141.244.153
امروز: دوشنبه، 10 ارديبهشت 1403