حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت‌رسانی از یک کشور خارجی بود

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی خبر داد که حمله سایبری روز سه شنبه ۲۶ اکتبر به ۴ هزار و ۳۰۰ جایگاه‌ سوخت‌رسانی توسط یک کشور خارجی انجام شده است.


با این حال او گفت که زود است اعلام کنند که این حمله سایبری از سوی کدام کشور و به‌ چه صورت بوده است اما وعده داد ۷ تا ۱۰ روز آینده نظر نهایی در مورد این حمله اعلام شود.
رسانه‌های ایران روز سه‌شنبه از اختلال و وقفه در عرضه سوخت در پمپ بنزین‌های ایران خبر داده بودند.
فیروزآبادی که در یک برنامه تلویزیونی شرکت کرده بود گفت که پیش از این نیز چنین اختلال «گسترده‌ای» در سیستم راه‌آهن ایران رخ داده که دلیل آن حمله سایبری از خارج از کشور بوده است.
در هر حال او ابراز امیدواری کرد که با مهار این حمله سایبری، چهارشنبه تمام جایگاه‌های سوخت‌رسانی به وضعیت عادی برگردند.
مسعود رضایی، مدیر سامانه هوشمند شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم در این برنامه تلویزیونی گفت: «تاکنون ۳ یا ۴ بار شاهد این حملات سایبری در سیستم‌های توزیع سوخت بوده‌ایم اما چون در ساعات ۲ یا ۳ بامداد انجام شده تا صبح توانسته‌ایم اختلال را برطرف کنیم اما این دفعه اختلال در نظام توزیع سوخت ظهر اتفاق افتاد و این مشکلاتی را به وجود آورد.»
اگرچه تاکنون هیچ کشور یا گروهی مسوولیت این حمله سایبری را بر عهده نگرفته است اما ایران در گذشته اسرائیل و آمریکا را در پشت حملات سایبری به این کشور معرفی کرده بود.
ایران در ماه آوریل، اسرائیل را مسوول حمله به تأسیسات هسته‌ای زیرزمینی خود در نطنز معرفی کرد که در آن سانتریفیوژهای مورد استفاده برای غنی سازی اورانیوم آسیب دیدند.
همچنین برخی گزارش‌ها در سال ۲۰۱۹ حکایت از آن داشت که دولت دونالد ترامپ در پی حملاتی که به تأسیسات نفتی عربستان سعودی انجام شد، بر ضرورت برنامه‌ریزی هدفمند برای حمله سایبری به ایران تأکید کرده بود. ایران در آن زمان اعلام کرد که تلاش‌های آمریکا برای حملات سایبری موفقیت آمیز نبوده است.
به گفته برخی کارشناسان امنیت سایبری در حال حاضر زود است که این حمله سایری به کشور خاصی نسبت داده شود.
با وجود این ند پرایس، سخن‌گوی وزارت خارجه آمریکا از اظهار نظر درباره حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت‌رسانی ایران خودداری کرد. او در جلسه پرسش و پاسخ روزانه با خبرنگاران در پاسخ به این‌که آیا آمریکا به شکلی در این حمله سایبری مشارکت داشته یا حداقل در جریان آن بوده است گفت که برای این قسمت از سئوال پاسخی ندارد.
حمله سایبری روز سه‌شنبه به جایگاه‌های سوخت‌رسانی چند هفته پیش از دومین سالگرد سرکوب اعتراض‌ها به افزایش بهای بنزین در نوامبر ۲۰۱۹ (آبان ۱۳۹۸) رخ داده است؛ روی‌دادی که ناظران سیاسی از آن به عنوان «اعتراض خونبار» یاد می‌کنند.
مقام‌ها با رد شایعه افزایش قیمت بنزین، اعلام کردند که کشور برای مقابله با حملات سایبری در حالت آماده باش قرار دارد.
برخی کارشناسان امنیت سایبری با توجه به تحریم‌ ایران که دسترسی به نرم‌افزارهای جدید را برای این کشور با مشکل مواجه می‌سازد، بر این نظرند که ایران در برابر هکرها آسیب پذیر است. با این حال آن‌ها بر این نظرند که ایران در صورت مشخص شدن عامل حمله سایبری می‌تواند آن را تلافی کند.
تلاش تیم فنی برای رفع اختلال در جایگاه‌های سوخت‌رسانی
در هر حال فاطمه کاهی، سخن‌گوی شرکت ملی پخش فرآوده‌های نفتی ایران به خبرگزاری رکنا گفته است که تیم فنی راهکاری را برای رفع اختلال در جایگاه‌های سوخت‌رسانی پیدا کرده است و به تدریج این جایگاه‌ها به مدار باز خواهند گشت.
جواد اوجی، وزیر نفت هم صبح چهارشنبه با بیان این‌که سامانه کارت هوشمند سوخت هدف حمله سایبری روز سه شنبه بوده است، گفت که نیمی از جایگاه‌های سوخت‌رسانی به صورت دستی فعال شده‌اند.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1231467
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
21
1173
21
1221950
12546
16017
1231467

آی‌پی شما: 18.221.15.15
امروز: یکشنبه، 09 ارديبهشت 1403