شرکت نوشیدنی‌های "ایستک" ورشکست شد

تجمع کارکنان این شرکت مقابل استانداری کردستان

کارخانۀ ایستک که دارای دو شعبۀ اصلی در استان‌های کردستان و گیلان است و بیش از 1500 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند شعبۀ کردستان آن ورشکست شده و شعبۀ رشت آن نیز غیر فعال است.


طی روز‌های گذشته کارگران کارخانۀ ایستک کردستان به دلیل برکنار شدن از کار و عدم تمدید قرارداد‌های شان برای سال 95، در مقابل استانداری تجمع کرده بودند.
کردپرس در گزارشی این موضوع را پیگیری کرد و به گفت‌وگو با چند شخص مرتبط و به ویژه نمایندۀ کارگران بی‌کار شده پرداخت که آنان تاکید کردند که هم اکنون این کارخانه در سنندج به طور و قطعی تعطیل شده است.
وریا برزنجه از کارگران بی‌کار شده این کارخانه اظهار داشت: از 20 اسفند ماه سال گذشته مسوولین کارخانه به ما اعلام کردند که پس از پایان قرارداد سال 94 برای فعالیت و کار در سال 95 با آن‌ها قرار دادی بسته نخواهد شد زیرا کارخانه دیگر فعالیت نخواهد داشت.
برزنجه افزود: تمام حقوق و مزایا و بیمۀ کارگران تا پایان سال 94 پرداخت شده و با آن‌ها به صورت کامل تسویه حساب شده است.
وی تصریح کرد: مسوولین کنونی کارخانه می‌خواستند اوایل سال گذشته کارخانه را تعطیل کنند اما به هر طریقی بود برخی از مشکلات را برطرف و از تعطیلی آن خودداری کردند.
این کارگر بی‌کار شده کارخانۀ ایستک که مسوول واحد ماشین آلات کارخانه بود دلیل تعطیلی کارخانه را نبود سرمایۀ کافی برای تولید و نداشتن مدیریت عنوان کرد و گفت: مدیریت کنونی توان ادارۀ کارخانه را ندارد و از پس پرداخت هزینه‌های آن برنمی‌آید و خواستار تعطیلی کارخانه شده است.
وی در ادامه افزود: این موضوع سبب بی‌کاری ده‌ها نفر شده است که مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار بودند و هم اکنون بیش از 130 نفر از کارگران این کارخانه در سنندج که همگی بومی هستند بی‌کار شده‌اند.
وی اظهار داشت: ما به هم‌راه کارگران برای جلوگیری از بسته شدن کارخانه به ادارۀ کار و استانداری مراجعه کردیم که مسوولین چاره اندیشی کنند تا از تعطیلی آن جلوگیری شود و امیدواریم به‌خاطر توسعۀ استان و اشتغال مجدد این کارگران در این راستا هم‌کاری کنند.

نبود سرمایه و عدم مدیریت از علل تعطیلی کارخاۀ ایستک سنندج/ کارخانۀ ایستک رشت هم به زودی تعطیل می‌شود
لقمان روزچنگ از مسوولین کارخانۀ ایستک سنندج اظهار داشت: بعد از اتمام سال گذشته و تسویه با کارگران که حدود 20 روز می‌شود که کارخانه تعطیل شده است.
روزچنگ نداشتن سرمایۀ کافی، عدم حضور مدیران و مالکان کارخانه و نبود مواد اولیه را از علل تعطیلی کارخانۀ ایستک سنندج عنوان کرد و افزود: هم اکنون 133 کارگر که در کارخانۀ سنندج مشغول به کار بودند بی‌کار شده‌اند و به دلیل قطع شدن ارتباط با مراکز پخش و دفاتر و عاملین پخش که حدود 1500 نفر در مجموع به طور مستقیم و غیر مستقیم مشغول به فعالیت بودند ارتباط کاریشان قطع شده است.
وی تصریح کرد: بیش‌تر  دفاتر و مراکز پخش محصولات این کارخانه که در نقاط مختلف کشور بودند ارتباط و فعالیت‌شان قطع شده و چون توان مدیریت و ادارۀ کارخانۀ رشت را هم نداریم به زودی این کارخانه هم تعطیل می‌شود زیرا مالک و مدیر اصلی کارخانه در بازداشت قرار دارد و عدم حضور او لطمات زیادی به سرمایۀ ما و خود کارخانه زده است.
او در ادامه با بیان این‌که کارگران سنندج در جلو استانداری کردستان تجمع کرده بودند هر چند ما حق و حقوق‌شان را تا پایان سال پرداخت کرده‌ایم اما توان نگه‌داری آن‌ها را نداریم اظهار داشت: کارگران هم با هدف جلب حمایت مسوولان و میانجی‌گری آنان جهت رفع مشکلات کارخانه مراجعه کرده بودند.
 وی در پایان گفت: ما نیز انتظار داریم مسوولان جهت رفع موانع پیش‌ِرو ما را هم‌راهی نمایند چون تا پایان سال هم که کارخانه فعال بود به دلیل توجه و احترام به قوانین نظام، توجه به توسعۀ کردستان، جلوگیری از بی‌کاری جوانان و شاغلین و..بود و کارخانۀ آب معدنی و لبنیات ما هم در مریوان تعطیل شده است که امیدواریم مسوولان نظام چاره اندیشی کنند.
ادارۀ کار کردستان پی‌گیر مطالبات کارگران بی‌کار شده خواهد بود
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان نیز اظهار داشت: آن‌چه سبب تعطیلی کارخانۀ ایستک شده است ارتباطی با وظایف و اختیارات این اداره ندارد.
احمد رشیدی افزود: ما نیز از تعطیلی کارخانه و بی‌کار شدن ده‌ها کارگر نگران و ناراحت هستیم چون تعداد واحد‌های صنعتی و تولیدی بزرگ در کردستان بسیار اندک هستند و وجود چنین کارخانه‌های برای توسعۀ استان بسیار نیازمند و ضروری است.
رشیدی تصریح کرد: نشست‌های با نمایندگان کارگران بی‌کار شده داشته‌ایم و کارگروه رفع موانع تولید استان هم در این راستا تلاش خود را انجام داده است
اما این موضوع و تعطیلی کارخانه به بنا دلایلی است که از وظایف و اختیارات ما نیست تا پی‌گیر باشیم.
 وی در پایان با بیان این‌که دلیل تعطیلی کارخانه را عدم حضور مالک و مدیر اصلی آن که در بازداشت می‌باشد عنوان کرده‌اند که پی‌گیری آن بر عهدۀ قوۀ قضاییه است و ربطی به ما ندارد گفت: اگر موضوعاتی هم‌چون بیمه، مالیات، مشکلات مالی، موضوعات بانکی و ... غیره بود ما پی‌گیر بودیم و هم اکنون هم برای حق و حقوق کارگران و شروع به کار مجدد کارخانه در چهارچوب قانون برای خدمات رسانی با هم‌راهی و حمایت مسوولان ارشد استان حاضر به هم‌کاری هستیم.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1230019
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
1164
685
8069
1220432
11098
16017
1230019

آی‌پی شما: 52.15.63.145
امروز: جمعه، 07 ارديبهشت 1403