عصری با تاریخ اجتماعی

تاریخ اجتماعی گرایشی در تاریخ است که به مطالعه‌ی روند تغییرات اجتماعی در طول تاریخ می‌پردازد.

در این گرایش، روابط مردم با مردم، روابط مردم با حکومت و روابط مردم با زیست جهان مادّی و معنوی‌شان مورد بررسی قرار می‌گیرد و حوزه‌ی وسیعی از جلوه‌های مختلف زندگی و فرهنگ انسان گذشته را بررسی می‌کند و به مطالعه‌ی ساختار، فرایند و برآیند کنش آدمی می‌پردازد. این بخش از مطالعات تاریخی پس از توجه بیش از حد به تاریخ سیاسی که در برگیرنده‌ی تاریخ فرادستان و حکومت‌گران است، به تاریخ فرودستان و نقش اجتماعی آن‌ها توجه کرده است.
شکل آرمانی تاریخ اجتماعی براساس متون گذشته، به مطالعه‌ی ساختار و فرایند کنش و واکنش انسان در بافت‌های اجتماعی و فرهنگی می‌پردازد. در واقع، بیش‌تر محققان تاریخ اجتماعی به تاریخ‌نگاری، روایت و توصیف اکتفا کرده‌اند و در حوزه‌ی تاریخ اجتماعی با هم اختلاف نظر زیادی دارند. برخی بر این باورند که تاریخ اجتماعی در برگیرنده‌ی تمام گونه‌های مختلف زندگی و فرهنگ در جوامعی است که در دوره‌ی تاریخی وجود داشته‌اند. برخی دیگر مصرّانه بر این باورند که حوزه‌ی توجه تاریخ اجتماعی به نتایج جداسازی حکومت، اقتصاد و حوزه‌های وسیعی از فرهنگ، مانند اعتقادات مذهبی و فن‌آوری محدود است و گروهی دیگر آن را از این هم محدودتر کرده و به مجموعه‌یی ناهمگون از نهادهای اجتماعی و محلی، آداب و رسوم و نگرش‌ها منحصر کرده‌اند. منابع تاریخ اجتماعی بسیار متنوع و گوناگون است و مطالب متنوعی هم‌چون گزارش‌های رسمی، اسناد حقوقی، روزنامه‌ها، کتاب‌چه‌ها، موضوع‌های هنری، پوسترها، آثار ادبی و کالاهای دست‌ساز بشر را در برمی‌گیرد. عصری با تاریخ اجتماعی عصر چهارشنبه مورخ ۵ آذر ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۸ با مجری گری سحر شریفی برگزار ‌شد.
با خوش آمدگویی منصور میرحسینی به عنوان آغازگر برنامه، سخن‌رانی علی ایرانمنش در مورد چگونگی اجتماعی شدن انسان و سید رضا میرحسینی در مورد لزوم ارزش علوم انسانی و معرفی چند کتاب از طرف سحر شریفی به عنوان مجری برگزار شد.
عکس: آرزو فرح بخش

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1244290
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
256
129
505
1239482
10125
15244
1244290

آی‌پی شما: 18.226.98.166
امروز: سه شنبه، 25 ارديبهشت 1403