پیش‌نویس طرح برچسب سبز اتحادیه اروپا برای نیروگاه‌های هسته‌ای و گازی

کمیسیون اتحادیه اروپا نیمه‌شب جمعه ۳۱ دسامبر از پروژه جدید برچسب‌گذاری سبز برای نیروگاه‌های هسته‌ای و گازی رونمایی کرد؛ پروژه‌ای که هدف آن تسهیل تأمین مالی تأسیساتی است که در مبارزه با تغییرات آب و هوایی مشارکت دارند.


متن پیشنهادی که ماه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته و همچنان موقتی است، در ۳۱ دسامبر آنهم اندکی پیش از نیمه‌شب، برای کشورهای عضو فرستاده شده است.
در چهارچوب این پروژه، معیارهایی تعیین خواهد شد تا بتوان سرمایه گذاری‌ها در نیروگاه‌های هسته‌ای یا گازی برای تولید برق را طبقه‌بندی و شیوه‌ی تأمین مالی این پروژه‌ها را مدیریت کرد؛ آنهم به گونه‌ای که این سرمایه گذاری‌ها درنهایت منجر به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای شوند.
این پیش‌نویس به درخواست کشورهایی همچون فرانسه، لسهتان و جمهوری چک تهیه شده است. فرانسه به دنبال راه اندازی مجدد صنعت هسته‌ای خود به
عنوان یک منبع برق پایدار و بدون کربن است و کشورهای اروپای مرکزی مانند لهستان و جمهوری چک نیز درسدد یافتن جایگزینی برای نیروگاه‌های
بسیار آلاینده زغال سنگ خود هستند.
گروههای طرفدار محیط زیست مخالف به رسمیت شناختن نیروگاه‌های گازی (به دلیل تولید دی اکسید کربن) و نیروگاه‌های هسته‌ای (به دلیل تولید زباله‌های رادیواکتیو) هستند.
با این وجود کشورهای حامی فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای و گازی می‌گویند که تمرکز صرف روی انرژی‌های تجدیدپذیر (بادی، خورشیدی و غیره) برای تأمین انرژی مورد نیاز این جوامع کافی نیست و نمی‌توان از این مسیرها برق ارزان قیمت مورد نیاز را فراهم کرد.
در متن پیش‌نویس کمیسیون اتحادیه اروپا برای برچسب گذاری «سبز» نیروگاه‌های هسته‌ای و گازی شرایطی وضع تعیین شده است؛ از جمله این‌که برای ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید، پروژه‌ها باید قبل از سال ۲۰۴۵ م مجوز ساخت گرفته باشند. برای اجرای پروژه‌هایی با هدف افزایش عمر نیروگاه‌های موجود نیز باید مجوزهای مربوطه تا قبل از سال ۲۰۴۰ م صادر شود.
این پیش‌نویس همچنین خواستار ارائه ضمانت‌هایی از سوی کشورها در زمینه تصفیه زباله‌های اتمی و برچیدن تأسیسات هسته‌ای در پایان عمر آن‌ها شده است.
در مورد نیروگاه‌های گازی نیز، بروکسل آستانه‌ی تولید حداکثر ۱۰۰ گرم CO2 در هر کیلووات ساعت گاز تولیدی را تعیین کرده است. اما از آنجا که به گفته کارشناسان با فن‌آوری‌های فعلی تحقق این پیش‌شرط ممکن نیست، کمیسیون یک استثناء قائل شده و اعلام کرده است برای نیروگاه‌هایی که مجوزهای ساخت و ساز خود را قبل از ۳۱ دسامبر ۲۰۳۰ دریافت می‌کنند، این آستانه تا ۲۷۰ گرم CO2 در هر کیلووات ساعت افزایش خواهد یافت؛ البته به شرطی که این نیروگاه‌ها زیرساخت‌های بسیار آلاینده کنونی را با تجهیزات بهتری جایگزین کنند.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1239063
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
555
1405
7617
1221950
4898
15244
1239063

آی‌پی شما: 18.221.42.164
امروز: شنبه، 15 ارديبهشت 1403