افزایش ذرات نوترون در راکتور چرنوبیل

گروهی از دانشمندان هم‌زمان با افزایش ذرات نوترون در زیرزمین نیروگاه هسته ای چرنوبیل نسبت به احتمال وقوع حادثه ای دیگر در این تاسیسات هشدار دادند.


به گزارش پایگاه «لایوساینس» فرایند شکاف هسته ای در توده‌های سوخت اورانیوم در راکتور نیروگاه چرنوبیل افزایش یافته است. امری که نگرانی هایی را نسبت به احتمال تکرار ناگوارترین حادثه هسته ای تاریخ پدید آورده است. بنا به همین گزارش دانشمندان اوکراینی هنوز موفق به تصمیم گیری در مورد لزوم دخالت احتمالی برای پیشگیری از حادثه ای دیگر نشده اند.
این در حالی است که تعداد ذرات نوترون در زیرزمین راکتور هسته ای چرنوبیل به شکلی یکنواخت در حال افزایش است. افزایش ذرات نوترون به معنای وقوع موارد جدیدی از فرایند شکاف هسته ای است.
ماکسیم ساولیف، محقق ارشد در انستیتوی معضلات ایمنی در نیروگاه‌های هسته ای در کی‌یف، پایتخت اوکراین درباره وضعیت فعلی در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل گفت: «در مورد بسیاری از امور اطمینان نداریم و نمی توانیم احتمال حادثه ای [دیگر] را رد کنیم.»
با این حال به گفته دانشمندان در صورت وقوع حادثه‌ای جدید در نیروگاه هسته ای چرنوبیل این رویداد به اندازه انفجار سال ۱۹۸۶ م مرگبار و مخرب نخواهد بود.
حادثه هسته ای سال ۱۹۸۶ در نیروگاه چرنوبیل جان حدود ۵۰ نفر را گرفت. این در حالی است که دلیل مرگ هزاران نفر دیگر پخش امواج رادیواکتیو پس
از حادثه چرنوبیل عنوان شد.
سازه جدیدی که ساخت آن به دور راکتور شماره چهار نیروگاه هسته ای چرنوبیل در سال ۲۰۱۹ م به پایان رسید قرار است مانع از پخش تشعشات رادیواکتیو پس از هرگونه حادثه مجدد در این محل شود. هزینه ای یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری به ساخت این سازه اختصاص یافته بود.
واکنش‌های هسته ای در نیروگاه چرنوبیل ازسر گرفته شد
دانشمندان ناظر بر وضع نیروگاه هسته ای آسیب دیده چرنوبیل در اوکراین از آغاز واکنش‌های هسته ای در سوخت هسته ای باقی مانده در این مرکز هسته ای خبر دادند.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری ریانووستی امروز (پنج‌شنبه) نوشت: دانشمندان هشدار داده‌اند که در سوخت هسته ای دفن شده در راکتور آسیب دیده نیروگاه
چرنوبیل، واکنش‌های هسته ای ازسر گرفته شده است.  
در این گزارش، واکنش‌های هسته ای در سوخت باقی مانده در سالن اصلی راکتور آسیب دیده چرنوبیل به ذغالی تشبیه شده که دوباره سرخ و گداخته شده است.  
پس از حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل، بر روی راکتور چهارم و آسیب دیده این نیروگاه سقف و سرپوشی از بتون و فولاد درست شده که از تشعشعات مواد
هسته ای در راکتور به فضای پیرامونی جلوگیری می‌کند.  
دانشمندان پژوهشگاه ایمنی نیروگاه‌های هسته ای اوکراین نیز اعلام کرده‌اند که جریان نوترونی در راکتور چهارم نیروگاه چرنوبیل در چهار سال اخیر افزایش یافته است.  
حادثه اتمی چرنوبیل روز ۲۶ آوریل ۱۹۸۶م(۶ اردیبهشت ۱۳۶۵) بر اثر وقوع دو انفجار در رآکتور این نیروگاه رخ داد که در اثر آن ۳۱ نفر در دم جان باختند.
شهر ۵۰ هزار نفری چرنوبیل در حدود ۱۲۰ کیلومتری شهر کی یف پایتخت اوکراین و محل واقع شدن نیروگاه هسته‌ای به همین نام ‌اکنون به منطقه‌ای متروکه و خالی از سکنه تبدیل شده است.
دولت شوروی سابق که از انفجار نیروگاه چرنوبیل غافلگیر شده بود، سه روز پس از حادثه، خبر آن را اعلام کرد و بیش از ۲۰۰ هزار نفر نیز برای اقدامات امدادی و رفع پیامدهای آن از مناطق و جمهوری‌های مختلف شوروی وقت به محل اعزام شدند. بر اثر این سانحه، ۱۷ کشور اروپایی دچار آلودگی شدند، ۲۳ درسد قلمرو بلاروس، ۱۰ درسد خاک اوکراین و حدود ۲ درسد قلمرو روسیه به تشعشعات رادیواکتیو آلوده شد.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1238401
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
1298
704
6955
1221950
4236
15244
1238401

آی‌پی شما: 52.14.150.55
امروز: جمعه، 14 ارديبهشت 1403