صادق زیباکلام:

توده‌های مردم و اقشار تحصیل‌کرده از مسئلۀ هسته‌یی خسته‌ شده‌اند

بوی تکرار از انتخابات 1396 به مشام می‌رسد؛ بخشی از جریان اصول‌گرا به دنبال آن است که صحنۀ رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 را در سال 1396 بازسازی کند.

به نظر می‌رسد بخشی از جریان اصول‌گرا متمایل است رقبای حسن روحانی را یک به یک تحریک کند و به آن‌ها انگیزه دهد تا در انتخابات 96 بار دیگر در برابر او قرار گیرند و شانس خود را مجدداً امتحان کنند.
این شبیه‌سازی حتا به شعارهای انتخاباتی نیز کشیده شده است. برخی از اصول‌گرایان پروندۀ هسته‌یی را هم‌چنان مسئلۀ اول و آخر مردم می‌دانند. آن‌ها می‌خواهند برگ برندۀ حسن روحانی در انتخابات 92 را تبدیل به عامل باختش کنند. به همین دلیل بوی تلافی هم از این انتخابات به مشام می‌رسد!
اما به باور ناظران سیاسی این دسته از اصول‌گرایان غافل از آنند که مطالبات مردم ایران از 1392 تا 1396 به شکل ماهوی تغییر کرده است.
صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در همین رابطه گفت: مسلم است که نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم؛ اصول‌گرایان بدون هیچ تلاشی انتخابات را واگذار کنند؛ به همین خاطر از سعید جلیلی و محمد باقر قالیباف برای حضور در انتخابات دعوت می‌کنند و روی آن‌ها حساب باز می‌کنند.
هدف از شرکت مجدد رقبای روحانی به انتخابات چیست؟
بعضی محمد باقر قالیباف را هم برای حضور مجدد در انتخابات ریاست جمهوری وسوسه کردند اما خود وی گویا تمایلی به ورود به انتخابات نداشت. مرتضا طلایی و رییس ستاد انتخاباتی قالیباف در سال 92، هر دو می‌گویند قالیباف تصمیمی برای ریاست جمهوری نداشت. با این حال رییس ستاد مردمی قالیباف این را هم اضافه می‌کند که: قالیباف شخصاً برای انتخابات برنامه‌یی نداشت، اما ساختار سیاسی اطراف وی حتماً برنامه دارند.
رضا شیران خراسانی، نمایندۀ مردم مشهد در همین رابطه می‌گوید: قالیباف یک شخصیت سیاسی است و هر زمان که موعد انتخابات می‌شود وی به عنوان یک گزینۀ جدی مطرح می‌شود. طبیعی است که همۀ شخصیت‌هایی که در این سطح هستند برای این فرصت‌ها برنامه داشته باشند و همۀ این‌ها پس از کار کارشناسی دقیق و با بررسی شرایط در زمان ثبت نام یا به وزارت کشور می‌روند یا از ثبت نام چشم می‌پوشند.
اما وی جزو کسانی که شهرداری فعلی تهران را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری قلقلک می‌دهد و می‌گوید: من معتقد هستم که باید خواست ملی و خواست همۀ جامعه باشد تا قالیباف به عرصه بیاید. به هر حال ما در یک رقابت هستیم. شرایط اجتماعی به گونه‌یی است که یک فرد عمل‌گرا را طلب می‌کند تا بیاید و کشور ما را که ظرفیت‌های بالایی دارد،‌ از این فضای اقتصادی نجات دهد.
شیران نهایت می‌گوید: سال دیگر در همین زمان در خبرهایتان می‌نویسید "رییس جمهور قالیباف" و دلیلش هم اجماع اصول‌گرایان است که به زودی خبرش را می‌شنوید.
سعید جلیلی هم از ترغیب اطرافیانش برای حضور در انتخابات به شوق آمده بود و به سخن‌رانی‌های خود رنگ و بوی تبلیغاتی داد. در همین رابطه نازمرد انتخابات پیشین ریاست جمهوری، در سخن‌رانی‌ رو خود در همایش سراسری مدیران مراکز و کانون‌های بسیج مهندسین عمران معماری وزارت راه و شهرسازی در مشهد، حرف‌هایی را زد که رنگ و بوی انتخاباتی دارد. او تا پیش از این کار عمدتاً دربارۀ برجام و پروندۀ هسته‌یی سخن می‌گفت. این‌بار از نبود مسکن برای مردم گلایه کرد. جلیلی در همین همایش می‎گوید: طبق قانون اساسی مسکن حق مردم و کمک به تأمین آن وظیفۀ دولت است.
صادق زیباکلام معتقد است: اصول‌گرایان با دعوت از جلیلی و قالیباف به زعم خودشان سنجیده عمل ‌کردند یعنی می‌خواستند رای بدنۀ اصول‌گرایی را داشته باشند. سعید جلیلی را معرفی می‌کنند تا تندروهای اصول‌گرا به او رای دهند و قالیباف را به منظور جذب رای بدنۀ متعادل اصول‌گرایی روانۀ رقابت‌های انتخاباتی می‌کنند.
وی در ادامه یادآور شد: آن‌چه مسلم است شانس اصول‌گرایان در انتخابات 96 زیاد نیست و اگر قرار باشد یکی کناره گیری کند شخصی خواهد بود که شانس پیروزی او کم‌تر است. اصول‌گرایان می‌دانند رای وی حدود 4 میلیون خواهد بود. به همین دلیل چند روز مانده به انتخابات به نفع قالیباف کنار خواهد رفت.
آیا حسن روحانی برنده است؟
صادق زیباکلام گفت: تا زمان انتخابات توپ‌خانۀ آقایان اصول‌گرا علیه حسن روحانی روشن خواهد شد و آن‌ها همۀ کارهای روحانی را زیر سوال خواهند برد و خواهند گفت او با فساد مبارزه نکرده است و برجام هم تمام شد و زیر پا گذاشته شد. اما علارغم تمام تبلیغاتی که علیه حسن روحانی به راه خواهد افتاد وی رای خواهد آورد هرچند ممکن است آرای او کم‌تر از 15 میلیون سال 92 باشد.
وی در خصوص احتمال مانور اصول‌گرایان بر برجام و مسایل هسته‌یی و میزان تأثیرگذاری این شعارها در بین مردم گفت: توده‌های مردم و اقشار تحصیل‌کرده از مسئلۀ هسته‌یی خسته‌ شده‌اند؛ الآن نزدیک به 13 سال است که جامعه درگیر این مباحث بوده است. ماجراهای هسته‌یی از 2 سال آخر دولت اصلاحات تا به امروز ادامه پیدا کرده است و همۀ اقشار اعم از تحصیل‌کردگان، بازاریان، صنعت‌گران و کارآفرینان از این مباحث خسته‌ شده‌اند. به
همین خاطر در انتخابات مباحث هسته‌یی مورد اقبال قرار نخواهد گرفت که بتواند برای اصول‌گرایان رای آوری داشته باشد.
صادق زیباکلام در پاسخ به این سوال که حسن روحانی با چه شعاری وارد انتخابات خواهد شد گفت: به نظر من روحانی با شعار اصلاحات اقتصادی به میدان انتخابات وارد خواهد شد.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1220685
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
68
80
253
1219680
1764
16017
1220685

آی‌پی شما: 18.218.61.16
امروز: سه شنبه، 28 فروردين 1403