پای حرف‌هایم در نمازجمعه هستم

عاقبت احمدی نژاد را گفته بودم

"پیش بینی‌هایی به خبرگان گفتم که بعدا گفتند نعل بالنعل انجام شد!"


به نقل از تارنمای اکبر هاشمی رفسنجانی وی گفت: مي‌توانستيم همان روش را ادامه دهيم اما اين‌ها به جاي اين‌كه كارهاي ضروري كشور و خلأها را پر كنند، به طرف كارهاي پوپوليستي خاص رفتند. سياست خارجي خيلي معيوب بود. در سياست داخلي مديريت خوبي نداشتيم. همه‌ چيز دست به دست هم داد و اوضاع به اينجا رسيد». رييس مجمع تشخيص مصلحت همۀ اين‌ اوضاع را ريشه گرفته از «انحرافي» مي‌داند كه در سال 84 آغاز شد. همان زمان، مانند خيلي وقت‌ها هاشمي درست پيش‌بيني مي‌كرد، از همان روزهاي ابتدايي مي‌دانست اين گروهي كه كشور را به دست گرفته، چه قرار است كه بر سر ايران بياورد و امروز سند آن پيش‌بيني را دارد: «همين قدر بدانيد كه پيش از انتخابات 88 اعضاي كميسيون تحقيق مجلس خبرگان كه شخصيت‌هاي بزرگي در جامعه هستند، به دفتر من آمدند تا بفهمند كه چرا من با آقاي احمدي‌نژاد مخالفت مي‌كنم. دو ساعت و نيم مشكلات احمدي‌نژاد را براي آن‌ها توضيح دادم. گذشته و آينده‌اش را گفتم. يكي از علماي بزرگ كه در آن جلسه حضور داشت، به تازگي گفته‌اند؛ سخنان آقاي هاشمي در آن جلسه را امروز طابق النعل بالنعل مي‌بينيم. متن آن گفت‌وگو هم آمادۀ انتشار است و نوار آن در دبيرخانۀ خبرگان موجود است ولي نمي‌خواهم در اين شرايط منتشر كنم كه بگويند «افتاده را پاي مي‌زنند.»
"در دنياي كنوني نمي‌توان همه چیز را خودمان در داخل مديريت كنيم"
وی در پاسخ به سوال «وقتي صحنۀ دست دادن محمد جواد ظريف با جان كري را تماشا كرد، آيا حسرت دست ندادن وزيرخارجۀ دولتش را با وزير خارجۀ وقت آمريكا نخورده است». هاشمي «حسرت» آن لحظه را نخورده اما حرف‌هايش نشان مي‌دهد كه از همان اواخر عمر بنيان‌گذار فقيد جمهوري اسلامي به دنبال حل مشكل ايران و آمريكا بوده است؛ «هميشه جزو حرف‌هاي ما اين بود كه بايد مثل آغاز دولت پس از جنگ، اول شرايط بد سياست خارجي را درست كنيم. وقتي به دولت آمدم، سياست تنش‌زدايي را پيش گرفتم كه كاملا موفق بود ... آقاي روحاني هم مي‌دانست كه بايد اين كار را حل كند كه پيش رفت. بعضي‌ها هم مي‌گفتند كه بايد خودمان در داخل مديريت كنيم ولي در دنياي كنوني نمي‌توان با قطع رابطه با ديگران كار كرد. مردم هم از دولت انتظار دارند با تدابير خاص مسایل كشور را پيش ببرد ... تا اينجا بد پيش نرفته است ...» و وقتي بحث مقايسۀ سياست خارجي دولت و دولت روحاني مي‌شود، يك جمله دربارۀ علي‌اكبر ولايتي دارد كه با لبخند آن را ادا مي‌كند: «تيم كنوني ديپلماسي، شاگردان، معاونان و مديران ايشان بودند ... خود آقاي ظريف هم هم‌كار آقاي دكتر ولايتي بود.»
پيش از انتخابات قول «حمايت از روحاني» را به او دادم
اکبر هاشمي رفسنجانی در مورد ارزيابي دولت روحاني نیز می‌گوید، او به ما گفته است كه «ديدگاه‌هاي روحاني نيازي به بحث نداشت چون سال‌ها روحاني هم‌كار وي در سمت‌هاي مختلف بوده است». رييس مجمع تشخيص مصلحت، هر چند كه حاضر نمي‌شود به دولت روحاني «نمره» دهد و با گفتن اين‌كه «نمره دادن كار معلم‌هاست» از اين كار طفره مي‌رود اما «معدل دولت» را خوب مي‌داند. از تفاوت‌ها و شباهت‌هاي دولت هاشمي و دولت روحاني كه مي‌پرسيم، پاسخ مي‌دهد كه خودش پيش از انتخابات قول «حمايت از روحاني» را به او داد تا وي را مجاب به كانديداتوري كند. به اين ترتيب مي‌رسيم به بخش حساس انتخابات 92 و آن روز تلخ ردصلاحيت هاشمي.
"پای حرف‌هایم در نماز جمعۀ 88 هستم"
من حرف‌هايم را در همان نماز جمعۀ 26 تير 88 گفتم» و «هنوز هم به آن‌ها معتقدم». مرد بحران‌هاي جمهوري اسلامي كه اين حرف را براي چهار سال تمام تكرار كرد و هرگز نگفت؛ «پشيمان است»، حالا صريح‌تر هم شده است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1221589
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
55
365
1157
1219680
2668
16017
1221589

آی‌پی شما: 3.138.33.178
امروز: شنبه، 01 ارديبهشت 1403