کاهش قیمت دلار به ۱۰۰۰ تومان رسید

ادامه عرضه ارز هم‌زمان با کاهش نرخ رسمی فروش دلار توسط بانک مرکزی ایران موجب شد تا در پایان مبادلات روز پنج‌شنبه بازار ارز تهران، بهای آزاد فروش هر دلار به ۱۹۲۰۰ تومان برسد که ۱۰۰۰ تومان پایین‌تر از نرخ خاتمه معاملات روز سه‌شنبه بود.


بانک مرکزی ایران با آغاز داد و ستدهای روز پایانی هفته کاری، هر دلار آمریکا را پرحجم‌تر از روز سه‌شنبه به نرخ ۱۸۸۵۰ تومان عرضه کرد. نرخی که ۴۵۰ تومان کم‌تر از روز چهارشنبه و ۷۴۵ تومان پایین‌تر از اوج تاریخی نرخ رسمی روز سه‌شنبه بود.
تحت تأثیر عرضه ارز در نرخ‌های پایین‌تر، بهای فروش دلار در بازار آزاد تهران نیز به سیر نزولی خود ادامه داد و به ۱۹۲۰۰ تومان رسید. این نرخ در مقایسه با نرخ پایانی معاملات روز سه‌شنبه ۱۰۰۰ تومان پایین‌تر بود و در مقایسه با رکورد ۲۰۵۰۰  تومانی آن در مبادلات روز چهارشنبه نیز ۱۳۰۰  تومان کم‌تر بود.
در همین حال، نرخ رسمی و آزاد فروش یورو نیز روز پنج‌شنبه به ترتیب به ۲۰۹۵۰  تومان و ۲۱۵۰۰  تومان کاهش یافت. این در حالی بود که بانک مرکزی ایران روز سه‌شنبه هر یورو را ۲۱۶۹۵  تومان عرضه می‌کرد و در بازار آزاد نیز نرخ آن روز چهارشنبه برای ساعتی از مرز ۲۳۰۲۳۰۰  تومان گذشت.
بانک مرکزی و دولت ایران عامل اصلی التهاب ارزی اخیر در بازار این کشور عدم بازگشت ارز توسط صادرکنندگان عنوان و آنها را به برخورد تنبیهی و اعلام عمومی نامشان تهدید کرده‌اند.
مطابق ادعای بانک مرکزی ایران از مجموع ۷۲ میلیارد ارز حاصل صادرات غیرنفتی تنها ۴۵ میلیارد دلار آن طی ۱۵ ماه گذشته به کشور بازگشته است.
این روی‌کرد دولت و بانک مرکزی نسبت به صادرکنندگان موجب انتقاد برخی از صادرکنندگان بخش خصوصی شده است، به طوری که علی شریعتی از صادر کنندگان عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در صفحه توییتر شخصی خود ضمن انتقاد از روی‌کرد دولت در اختصاص ارز یارانه‌یی ۴۲۰۰ تومانی به دسته‌یی از واردکنندگان، نوشته است که صادرکنندگانی که ارز را به کشور بازنمی‌گردانند، بخش خصوصی نیستند.
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران در نشست روز چهارشنبه هیأت دولت گفته بود: «صادرکننده‌های ما باید بدانند ارز برای دولت است. فتوای صریح امام(ره) این بوده است که ارز و قیمت ارز در اختیار دولت است، بنابراین دولت مالک ارز است.»
کارشناسان اقتصادی معتقدد افزایش هزینه‌ها و کسری بودجه دولت و صعود شتابان حجم نقدینگی، چشم‌انداز روند نزولی قیمت نفت و تشدید تحریم‌های آمریکا را مجموعه عوامل ایجاد التهاب در بازارهای مالی ایران از جمله بازار ارز است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1229176
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
321
685
7226
1220432
10255
16017
1229176

آی‌پی شما: 3.144.36.141
امروز: جمعه، 07 ارديبهشت 1403